Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Börsen rusar totalt - här är förklaringen"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Börsen rusar totalt - här är förklaringen" som skrevs av Aktiespararna eller "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – SSAB, Addtech och NEL på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Börsen rusar totalt - här är förklaringen

Anledningen bakom stora glädjeyran - flera bolag lyfter tvåsiffrigt..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Humble Group och Truecaller med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 2 februari. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fyra svenska, tre norska, två danska och en finsk aktie. Listan baseras på..

3. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – SSAB, Addtech och NEL på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fyra svenska, tre norska, två danska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Börsglädje efter flera räntebesked

Den amerikanska räntebeskedet i går kväll satte tonen. ECB:s räntehöjning bidrog något lite till. Stockholmsbörsen är vid 15-tiden upp 2,8 procent och sedan årsskiftet är index upp nästan tolv procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - SKF rullar uppåt på kul rapport, slopad Electrolux-utdelning tynger

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat stigande på torsdagen, stärkt av uppgången på Wall Street efter Federal Reserves räntebesked i går kväll där banken höjde som väntat med 25 punkter men också sa att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Stockholmsbörsen stiger rejält efter räntebeskeden: "Duvaktigt"

OMX30 stiger rejält under torsdagen och bland de rapporterande bolagen är Vitrolife, Addlife och Kinnevik upp drygt 16% efter rapport...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Ibrahimovic köper nytt på Östermalm

Ibrahimovic köper nytt på Östermalm..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

8. Investmentbolaget redovisar substansvärde igen

En minskning med 9 % i kvartalet..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

9. Storbankerna: Tre svenska aktier du ska sälja direkt

Bankernas spår att aktierna ska rasa mellan 20-30%..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

10. Nu lanserar Spotifygrundaren sin nya satsning – vill att du skannar din kropp

Daniel Ek tar klivet in i sjukvården och lanserar sin nya storsatsning Neko Health. Tillsammans med medgrundaren Hjalmar Nilsonne vill han förändra attityderna till hälsa. Det innebär bland annat att de vill att du..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Fastighetsanalytikern: Utdelningarna får ”starkt signalvärde”

Listar de potentiella höjarna och vilka som kan tvingas sänka utdelningen..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Här är torsdagens aktierekar

Sänkta rekommendationer för Husqvarna, Getinge, Epiroc och Axfood..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Hittills i dag har det bjudits på 17 nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på..

13. Momentumaktier - Dessa 17 aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på 17 nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Detta händer imorgon

Detta händer imorgon..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

15. Nordea ser rejäl nedsida i Axfood

Onsdagens rapport en besvikelse - aktien fortsätter nedåt i dag..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AddLife

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.