Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Börskollen-intervju med heltidsinvesteraren, stockpickern och poddaren Magnus Skoog"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Börskollen-intervju med heltidsinvesteraren, stockpickern och poddaren Magnus Skoog" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Telia Company och Investor med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Börskollen-intervju med heltidsinvesteraren, stockpickern och poddaren Magnus Skoog

I veckans intervju får du en chans att lära känna Twitter- och poddprofilen, stockpickern och numera heltidsinvesteraren Magnus Skoog. Magnus är en vinnarskalle med stort intresse för siffror som dessutom har..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. SSAB:s resultat faller 42% - men ståljätten slår förväntningarna

SSAB:s resultat faller 42% - men ståljätten slår förväntningarna. Stålbolaget SSABs vinst sjönk rejält i det första kvartalet...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 26 april. Några av..

3. Dagens aktierekommendationer – Telia Company och Investor med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 26 april. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: New Street Research..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Aktien dök efter rapport  - banken ser nu stor uppsida

Handelsbanken ser köpläge i raset - ser 60% uppsida..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

5. Erik Penser Bank ser möjligt uppköpsvärde på 5,2 miljarder kronor för Diamyd Medical

Erik Penser Bank ser ett möjligt uppköpsvärde på 5,2 miljarder kronor för diabetesforskningsbolaget Diamyd Medical. Analysen kommer efter Sanofis uppköp av Diamyds sektorkollega Provention Bio för 2,9 miljarder..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Kindred och New Wave i topp på röd börs

Stockholmsbörsen inleder onsdagens handel med att öppnas nedåt. Rapportsäsongen är nu igång på allvar med flera rapporterande storbolag.  Efter 33 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,87 procent till 2 229,54..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Efter Riksbankens höjning: Här får du bästa bolåneräntan just nu

Riksbanken beslutade idag att göra ännu en kraftig höjning av stryrräntan – denna gång med 0,50 procentenheter till 3,50 procent. Riksbanken spår själva därtill ytterligare en höjning under juni eller..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

8. Alla svenska ungdomar kan bli miljonärer

Alla svenska ungdomar kan bli miljonärer..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

9. Levde som ”överklass” – sedan höjdes räntan

Småbarnspappan Alexander och hans familj köpte lägenhet i Stockholms innerstad när räntan var låg. Sedan dess har boendekostnaderna snabbt skjutit i höjden.  – Man har varit överklass. Nu är det tydligt att..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Följ onsdagmorgonens rapporter live

Siffor från Handelsbanken, SEB, Telia, SSAB och Assa Abloy för att nämna några..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ränta på 35 000 – varje månad: ”Inte längre överklass”

Innerstadsfamiljens ränta har mer än tredubblats. Samtidigt varslades Alexander från sitt jobb. Och på onsdagen höjer Riksbanken styrräntan igen. På onsdagen höjde Riksbanken styrräntan ytterligare. Det kommer..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Essity handelsstoppad

Handeln med aktierna i hygien- och hälsobolaget Essity är stoppad...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

SBB säljer tre fastigheter för 150 miljoner kronor. Köparen är Landskronahus..

13. SBB säljer tre fastigheter för 150 miljoner kronor

SBB säljer tre fastigheter för 150 miljoner kronor. Köparen är Landskronahus..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Banken: Köp aktien i dippen - värderingen är för låg nu

Ålandsbanken om aktien som inte följt med i årets rally - ser en stor uppsida..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

15. Värmepumpsmarknaden växte 20 procent i första kvartalet

Under det första kvartalet växte den svenska värmepumpsmarknaden med 20 procent, visar statistik från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.  Luft-vattenvärmepumpar ökade med 40 procent. Frånluftsvärmepumpar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Assa Abloy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.