Diamyd Medical aktie | DMYD B | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Diamyd Medical aktie • DMYD B • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnDiamyd Medical
StatusNoterad
TickerDMYD B
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschBiotech
UtdelningNej
Första handelsdag20 May 2013
Nästa rapport09 Oct
Antal ägare Avanza11,950 st
Antal ägare Nordnet2,016 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Diamyd Medical är ett företag som fokuserar på forskning inom diabetes. Deras mål är att förbättra livskvaliteten för personer med diabetes. För närvarande har de utvecklat vaccinet Diamyd, som innehåller den aktiva molekylen GAD. Denna substans har potential att spela en viktig roll i framtida förebyggande åtgärder och behandlingar av diabetes. Företaget är verksamt internationellt, och deras huvudkontor ligger i Stockholm.
Dölj beskrivning ▲Blankning
Blankat nu0.1%
1 vecka sedan0.15%
1 månad sedan0.15%
6 månader sedan0.19%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Köpa Diamyd Medical

Analysera Diamyd Medical

Handla Diamyd Medical

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Diamyd Medical

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Tekniska signaler Diamyd Medical

Detaljerad blankning i Diamyd Medical

Blankat nu0.1%
1 vecka sedan0.15%
1 månad sedan0.15%
6 månader sedan0.19%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Bolag i samma branch som Diamyd Medical

Bavarian Nordic är ett företag inom biokemi. Företaget fokuserar på att utveckla, tillverka och distribuera vacciner som används vid behandling av infektionssjukdomar relaterade till cancer.

BioArctic är ett företag inom forskningssektorn. Deras huvudsakliga fokus ligger på att forska och utveckla behandlingar och antikroppar för sjukdomar som påverkar nervsystemet, såsom Alzheimers och Parkinsons.

Cantargia är ett företag inom läkemedelsbranschen. De fokuserar på att utveckla antikroppsläkemedel som används för att behandla leukemi samt andra cancersjukdomar som lung- och bukspottkörtelcancer.

Bonesupport är ett företag inom medicintekniksektorn.

BioPorto Diagnostics är ett bioteknikföretag som utvecklar och säljer diagnostiska tester för att identifiera olika allvarliga sjukdomar.

Active Biotech är ett företag som arbetar inom bioteknik.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Diamyd Medical

Ska man investera i Diamyd Medical aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Diamyd Medical en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Diamyd Medical.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Diamyd Medical utdelning och direktavkastning?

Nej, Diamyd Medical har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Diamyd Medical rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-10-09.

Det är altså 86 dagar kvar till nästa rapport i Diamyd Medical.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Diamyd Medical senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Diamyd Medical: PDF-version - Delårsrapport III 23/24

Nuvarande blankning i Diamyd Medical

Just nu är 0.1 procent av kapitalet blankat i Diamyd Medical jämfört med förra veckan då det var 0.15 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Idag .

Liknande bolag som Diamyd Medical

Många som är intresserade av Diamyd Medical titar ofta på andra bolag i samma branch, Biotech. Några av de mest populära bolagen är Bavarian Nordic från Danmark, BioArctic från Sverige och Cantargia från Sverige

Diamyd Medical forum

Var kan jag diskutera Diamyd Medical och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Diamyd Medical: Diamyd Medical forum.

När du har hittat ett aktieforum för Diamyd Medical som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Diamyd Medical via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Diamyd Medical

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Diamyd Medical

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Diamyd Medical!

STÄNG X
Handla aktier i Diamyd Medical
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Diamyd Medical aktie att handla på börsen?

Ja, Diamyd Medical är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Diamyd Medical.

Vad har hänt med Diamyd Medical aktien?

Här är den senaste nyheten där Diamyd Medical nämns: Penser justerar motiverat värde för Diamyd Medical.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Diamyd Medical aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Diamyd Medical aktien - är den övervärderad?

Diamyd Medical kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Diamyd Medical aktien - är den undervärderad?

Diamyd Medical kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Diamyd Medical aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Diamyd Medical. Hos dessa nätmäklare kan du även se Diamyd Medical aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Diamyd Medical?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Diamyd Medical på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.