Assa Abloy (ASSA B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Assa Abloy aktie

🔔 Skapa bevakning

ASSA B  

Assa Abloy levererar lås- och dörrlösningar. I området för elektromekaniska säkerhetslösningar har koncernen kompetens inom passerkontroll, identifiering, dörrautomatik och hotellsäkerhet. Assa Abloy finns representerat i alla globala regioner med störst verksamhet inom Europa, Nordamerika och Australien. Bolaget skapades genom en sammanslagning av svenska Assa och finska Abloy under 1994. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Assa Abloy tillhör sektorn Industri och branschen Byggmaterial. Bolaget har ett börsvärde på 297 244 MSEK, en omsättning på 94 697 MSEK och med ett resultat på 9 326 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Assa Abloy

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Assa Abloy (ASSA B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Assa Abloy aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern ASSA B. Aktien har ett P/E-tal på 31.9 och P/S-tal på 3.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Assa Abloy utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Assa Abloy senaste utdelning är 3.9 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Assa Abloy Avanza – se aktiekurs idag

Se Assa Abloy senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Assa Abloy – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Assa Abloy.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Assa Abloy.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Assa Abloy

Assa Abloy

TickerASSA B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschByggmaterial
Börsvärde297 244 MSEK
Omsättning94 697 MSEK
Vinst9 326 MSEK
P/E31.9
P/S3.2
Utdelning3.9 SEK
Direktavkastning1.5%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Assa Abloy

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Assa Abloy? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter