Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Börsveteranen: En ny tjurmarknad är inte långt borta"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Börsveteranen: En ny tjurmarknad är inte långt borta" som skrevs av Privata Affärer eller "KI: Skulden är för låg – regeringen kan tvingas förklara sig för riksdagen" av Realtid – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Börsveteranen: En ny tjurmarknad är inte långt borta

Börsveteranen: En ny tjurmarknad är inte långt borta. Lyfter fram sina favoritaktier..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Skatten på ISK ser ut att höjas – med 150 procent

Skatten på ISK kan höjas med drygt 150 procent nästa år. Allting avgörs den 30 november – det är nämligen så att nästa års skatt på ISK bestäms delvis efter vad statslåneräntan är den dagen. Samtidigt..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

Finansministern kan komma att frågas ut om i finansutskottet, eftersom skulden bryter mot regelverket...

3. KI: Skulden är för låg – regeringen kan tvingas förklara sig för riksdagen

Finansministern kan komma att frågas ut om i finansutskottet, eftersom skulden bryter mot regelverket...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

4. 10 drömaktier för långsiktiga

Det finns aktier som ofta känns för dyra, men på goda grunder. Ofta handlar det om välskötta bolag där en exceptionell historik kombineras med goda framtidsutsikter.  När det mesta ser svagt ut gäller det att..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Bara liten andel av SBB:s bostäder i särnotering

SBB vill särnotera dotterbolaget Amasten. Men trots beskedet att SBB i och med särnoteringen ska skilja mellan samhällsfastigheter och bostäder, så blir ganska många bostäder kvar hos moderbolaget. En majoritet..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Bico rusar 45 procent efter rapport

Stockholmsbörsen faller i inledningen på onsdagen, efter uppgångar tre dagar i följd. Rapportfloden har fortsatt under morgonen, där Bico rusar 45 procent efter sin rapport.  Investerarna fokuserar också på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Dagens aktierekommendationer – Fractal Gaming och Securitas med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 9 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: ABG Sundal..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

8. Kryptobörser skakar – bitcoin rasar

Kryptobörser skakar – bitcoin rasar. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Efter kriget – oppositionen i Ryssland vill ha demokrati

Kriget i Ukraina kan inte fortsätta för evigt, det är destruktivt, kostsamt och fyllt av politiska faror långt utanför Ukrainas gränser. Nederlag för Ryssland är officiellt det enda sättet att avsluta kriget,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Stora fastighetsvärden på väg att raderas ut

Fastighetsmarknaden genomgår just nu ett stålbad på grund av ovanligt hög inflation och snabbt stigande räntor. Stora fastighetsvärden är på väg att raderas ut, enligt en rapport från Handelsbankens ekonomer...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Nya Volvo EX90 – en riktig mineralbov?

Nu har Volvo äntligen dragit av skynket av den mycket omtalade efterträdaren till Volvo XC90 – helt nya Volvo EX90. Den nya modellen blir Volvos nya flaggskepp och är nästa kapitel för det svenska märket. Med..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjunker på bred front, i linje med omvärlden. OMXS-index har strax efter klockan 14 backat 0,5 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 9 november finner vi bland annat "Elon Musk..

13. Lista: Dagens insynsaffärer - Elon Musk säljer aktier i Tesla för nästan 4 miljarder dollar

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 9 november finner vi bland annat "Elon Musk säljer aktier i Tesla för nästan 4 miljarder dollar" och "Cell Impacts..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

14. SEB spår nu recession i Sverige nästa år

SEB sänker sina tillväxtutsikter för Sveriges ekonomi under 2023 till -1,5 procent från tidigare 0 procent i augusti. Det framgår av senaste konjunkturrapporten. Revideringen görs med anledning av att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. SBB rusar igen -  efter nya beskedet

Aktien gick från minus till plus 7% - bolaget erbjuder att återköpa obligationer..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt