Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Chefsstrateg: Sju bästa aktierna i höst"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Chefsstrateg: Sju bästa aktierna i höst" som skrevs av Dagens PS eller "Dagens aktierekommendationer – Twilio och Demant med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Chefsstrateg: Sju bästa aktierna i höst

Fäst inte för stor vikt vid juli månads börsuppgång utan se till att balansera portföljen inför en volatil börs i höst med sju trygga aktier. Det rådet ger Swedbanks chefsstrateg Mattias Isakson i en Di..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Vinnare & Förlorare - Thunderfuls vd avgår och bolaget vänder till förlust

Stockholmsbörsen handlas nedåt under förmiddagen. Gamingbolaget Thunderful finns bland förlorarna efter att ha vänt till förlust under kvartalet. Samtidigt meddelar man att vd:n Brjann Sigurgeirsson avgår.  Efter..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 10 augusti. Några av..

3. Dagens aktierekommendationer – Twilio och Demant med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 10 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Nordea sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Orrön Energys ordförande Grace Reksten Skaugen ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 10 augusti finner vi bland annat "Orrön Energys ordförande Grace Reksten Skaugen ökar sitt aktieinnehav" och "Handelsbanken..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Elon Musk dumpar miljoner Teslaaktier

Teslas och SpaceX:s vd Elon Musk har rivit upp sin egen plan och sålt ytterligare Teslaaktier för närmare 7 miljarder dollar. Elon Musk har tidigare kommunicerat på sociala medier att han inte hade några planer på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Glädjerus på Wall Street vid börsöppning

Glädjerus på Wall Street vid börsöppning. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

7. Skyhög inflation i Danmark och Norge: ”Ger viss frossa inför svenska siffrorna”

Inflationen stiger i Danmark och Norge till de högsta nivåerna på flera decennier...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Nya regler för pension gör att om du född ”fel” år kan smällen bli tiotusentals kronor mer i skatt än för 50-talister som är..

8. Pension: Smäll på tiotusentals kronor hotar 50-talister

Nya regler för pension gör att om du född ”fel” år kan smällen bli tiotusentals kronor mer i skatt än för 50-talister som är födda ”rätt” år. Riktåldern för när det höjda grundavdraget börjar..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Musk säljer i Tesla – för 70 miljarder

Världens rikaste man Elon Musk säljer av Teslaaktier för 6,9 miljarder dollar, motsvarande 70 miljarder kronor. Beskedet kan komma att påverka tiotusentals svenska småsparare...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Abramovitjs ”Roman Empire” i London faller i småbitar

Den ryske oligarken Roman Abramovitj hade byggt upp ett företagsimperium med London som bas, där han var en av stadens mäktigaste män. Sedan kom kriget i Ukraina. Roman Abramovitj gjorde sig allmänt känd bland..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Nu kan nästan all tjänstepension flyttas (här är tjänsten som hittar karriärens alla pensionspengar)

Den första juli trädde en ny lag i kraft som gör det möjligt att se över och samla hela karriärens tjänstepension. Svenska Fribrevsbolaget har utvecklat en tjänst som gör processen superenkel – och det är..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

12. Jakten på de borttappade atombomberna

USA har minst tre borttappade atombomber som ligger på havets botten – vilket kan vara bara toppen på isberget gällande försvunna kärnvapen från Kalla kriget. Atombombernas destruktiva kraft är välkänd – de..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

13. Analytiker: Inflationen har toppat

Men fortsatta räntehöjningar krävs..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Ny skatt hotar företag – ”dåligt för Sverige”

Mitt i alla prisökningar flaggar S för en ny skatt mot företag som ska finansiera försvarets upprustning – ”dåligt för Sverige”, rasar kritiker. Maria Mattsson Mähl, vd för utbildningsföretaget AlphaCE i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Gamingbolaget vänder till förlust – vd-sorti dagen innan kallduschen

Gamingbolaget vänder till förlust – vd-sorti dagen innan kallduschen. Avgående vd:n hänvisar till valutaeffekter...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt