Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Assa Abloy och Meta Platforms med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Assa Abloy och Meta Platforms med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Lista: Dagens insynsaffärer - Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Assa Abloy och Meta Platforms med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 11 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Sparebank 1 Markets..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Veckans TA – Volvo Car, Husqvarna & Investor

Veckans TA – v28 2022-07-11 I detta avsnitt tittar vi närmare på tre aktier som just handlas inom ramen för en fallande trend på lite kortare sikt. Först tittar på på Volvo Car, sedan på Husqvarna och..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 12 maj finner vi bland annat "Media and Games..

3. Lista: Dagens insynsaffärer - Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 12 maj finner vi bland annat "Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav" och "Spiltan Fonder flaggar..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Så investerar Petter Stordalen – du kan skugga honom

Norske hotellmiljardären Petter Stordalen är svag för startup-bolag och tänker dubblera värdet på sin portfölj, uppger Di Digital. Hans hotellkedja byter namn från Nordic Choice till Strawberry. Det är också..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Warren Buffet: Så här skyddar du dig bäst mot inflationen.

Det är inte lätt att hitta gömställen mot inflationen i dessa tider för gemene man. På bankboken tappar kapitalet köpkraft. Obligationer faller lika mycket som aktier. Fastigheter spås gå samma väg. Men det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Två spännande investmentbolag

Stock Magazines chefredaktör David Flatbacke-Karlsson medverkar i "Aktier för alla". Han berättar om livet på Unga Aktiesparare, sin kommande bok "Fatta aktier", bjuder på investeringstips och delar med sig av ett..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

7. Här sjunker en 25 meter lång yacht

En 25 meter lång motoryacht, som tros vara en populär Ferretti 830 har fångats på film när den sjunker i Chub Cay, Bahamas. Filmen och bilderna togs av personer på en förbipasserande båt som sedan publicerade..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Under måndagen stängs den största rörgasledningen från Ryssland till Tyskland av i tio dagar för underhåll – Europa fruktar nu ett..

8. Spänd oro i Europa – jättegasledning stängs av

Under måndagen stängs den största rörgasledningen från Ryssland till Tyskland av i tio dagar för underhåll – Europa fruktar nu ett längre stopp. Enligt plan ska rörledningen som transporterar gas från..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Ryssland har strypt gasen – elpriset i Sverige chockhöjs igen

Elpriserna rusar mot nya rekord i Sverige i dag som en effekt av att Ryssland stängt av sin största gasledning till Tyskland och Europa. Som Dagens PS redan berättat i en artikel, med hänvisning till Reuters, har..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Europas alternativ när Ryssland stänger av sin gas

Från och med i dag ska Nord Stream 1, den pipeline som transporterar rysk gas till Tyskland, genomgå planerat underhåll, något som skapar oro över gastillförseln till Europa. I maj stoppade Ukraina en pipeline..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Förvaltaren: Solenergi snabbt växande förnyelsebar sektor

"Energikrisen efter kriget i Ukraina accelererar det globala skiftet till ren energi"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Mia Batljan avgår som styrelseledamot i Hemply Balance

Ilija Batljans dotter Mia har meddelat styrelsen i Hemply Balance att hon väljer att avgå som styrelseledamot i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. Mia Batljan har varit ledamot i styrelsen sedan 2021 och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

En ny studie visar att det är lika nyttigt att bara träna på helgen och inte alls i veckorna, som att sprida ut sin träning under hela..

13. Studie: Även helgträning minskar dödligheten

En ny studie visar att det är lika nyttigt att bara träna på helgen och inte alls i veckorna, som att sprida ut sin träning under hela veckan.    Enligt Physical Activity Guidelines for Americans ska vuxna ha 150..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Analysguiden ser Metacon som lågt värderad - ser uppsida om 30-40 procent

Analysguiden ser en uppsida på 30-40 procent i Metacon baserat på en justerad kassaflödesanalys. Det framgår av en uppdragsanalys. Grön vätgas har fått stigande intresse som del av lösningen på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Vinnare & Förlorare - Utbildningsföretaget Atvexa stiger mot strömmen efter bud

Stockholmsbörsen har som väntat inlett svagt på måndagen, tyngd av nedgångar i omvärlden.  Efter runt 15 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,62 procent till 1 939,19. Indexet har under dagen rört sig inom..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt