Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Engcon och SSAB med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Engcon och SSAB med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Hernhag: Bli inte blåst av börsbossarna" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Engcon och SSAB med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 17 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Nordea sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Två köptips från Börsveckan

Och några aktier du kan strunta i..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

3. Hernhag: Bli inte blåst av börsbossarna

"Som aktieägare måste vi dra en gräns och tänka själva"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. Veckans TA – Hexatronic, Tesla & Sectra

Veckans TA – v42 2022-10-17 I detta avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på Hexatronic, Tesla och Sectra, tre aktier som presterat lite olika under 2022. Hexatronic har stått emot bra under detta turbulenta..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

5. Rejält uppsving på Stockholmsbörsen på eftermiddagen

Stockholmsbörsen började veckan med röda siffror, men efter lunch svängde det uppåt och efter USA-börsernas öppning på eftermiddagen är siffrorna rejält gröna. OMXSPI steg 2,19 procent och storbolagsindexet..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Köp och sälj - Börsveckanger fyra råd i senaste numret

Två bolag får köpstämpel - och två får sälj..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

7. Stark börsdag i Stockholm

Stockholmsbörsen vände upp vid lunchtid och sedan tilltog uppgången ordentligt. Sandviks kvartalsrapport var starkare än väntat och fick bra fart på verkstadsaktierna...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 17 oktober finner vi bland annat "Storskogens..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Storskogens vd Daniel Kaplan arrangerar om sitt ägande, pantsätter aktier igen för nytt lån

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 17 oktober finner vi bland annat "Storskogens vd Daniel Kaplan arrangerar om sitt ägande, pantsätter aktier igen för nytt..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Vinnare & Förlorare - Mips rasar på definitiva siffror för tredje kvartalet

Stockholmsbörsen har inlett måndagens handel med en lätt nedgång.  Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,18 procent till 1 865,65. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,29 procent som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Standby större eltjuv än du tror

Det kan se ut som att tv:n eller mikron är avstängda, men el fortsätter att dras ändå. Nya beräkningar visar att apparater i standby-läge kan vara fem procent av hushållets totala elförbrukning...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Carnegie: Nya börsfall väntar – undervikt i aktier

Carnegie fortsätter att vara skeptiska till aktiemarknaden och konjunkturen framåt – och tipsar sina private banking-kunder att ha undervikt aktier i portföljen. I en ny strategirapport riktad till sina private..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. XBB ”smittsammast hittills” – ny covidvariant i Danmark

En ny covid-variant, XBB, sprider sig snabbt i Sydostasien. Det är den effektivaste hittills på att bryta ner människors immunförsvar, varnar forskarna. Och flera fall har rapporterats i USA, England och Danmark...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Analyschefen: Bäddat för nytt björnmarknadsrally. Bedömer att S&P 500 kan rusa uppemot 20 procent..

13. Analyschefen: Bäddat för nytt björnmarknadsrally

Analyschefen: Bäddat för nytt björnmarknadsrally. Bedömer att S&P 500 kan rusa uppemot 20 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Hade miljoner i väskorna – Fem svenskar häktade i Danmark

Fem svenska medborgare har häktats i Danmark misstänkta för grov penningtvätt efter att ha gripits på Köpenhamns flygplats då de avslöjades med att vara på väg att föra ut miljoner i kontanter ur Danmark...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

15. Vindkraft: OX2:s aktie rasar – ny regering får skulden

I dag inleddes ett jätteras på börsen för det svenska bolaget OX2, som är en stor privat aktör inom förnybar energi. Anledningen är regeringsskiftet och Tidöavtalet, enligt olika analytiker i branschen. Aktien..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt