Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Evolution och Cibus Nordic med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Evolution och Cibus Nordic med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Banken tar in ny favorit i sektorn  - efter det stora raset" av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Evolution och Cibus Nordic med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 25 januari. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: BNP Paribas Exane..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Pareto sänker flera fastighetsbolag

Pareto Securities spår en fortsatt orolig fastighetsmarknad under 2023 och väljer att sänka sina rekommendationer för flera fastighetsbolag.  "Vi förväntar oss att året kommer att präglas av nedskrivningar av..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

3. Banken tar in ny favorit i sektorn  - efter det stora raset

Tidigare sektorfavoriten får sänkt rekommendation..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. Zlatan trotsar krisen – bygger gigantisk padelhall

De stora svenska padelkedjorna kämpar för sin överlevnad. Men det finns en aktör som verkar vilja satsa när de andra dra ner – Zlatan...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

5. Dags för ett rejält omtag av elmarknaden

Dags för ett rejält omtag av elmarknaden..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

6. Börsveteranen spår ”brutal nedgång”

Bedömer att S&P 500 sjunker 17 procent under 2023 – och halveras vid en djup lågkonjunktur..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Christer blev utsatt för bedragare: ”Livsfarligt”

Investeringsbedrägerierna har ökat med 41 procent på ett år. Vanligast är att bedragarna använder fejkade profiler på sociala medier. ”Jag förstår mycket väl att privatpersoner går på det här”, säger..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Ljudbokstjänsten Nextory anmäler konkurrenten Storytel för missbruk av dominerande ställning, rapporterar Di Digital. Anmälan är..

8. Nextory anmäler Storytel till Konkurrensverket - Di

Ljudbokstjänsten Nextory anmäler konkurrenten Storytel för missbruk av dominerande ställning, rapporterar Di Digital. Anmälan är gjord hos Konkurrensverket efter att Storytel krävt höga ersättningsnivåer från..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Vinnare & Förlorare - Viaplay klättrar på höjd rekommendation

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat oregelbundet med en viss dragning nedåt.  Efter drygt 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,14 procent till 2 212,96. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet ..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. ”Då gäller det att lägga på luren omedelbart”

Den som vill få sitt elstöd snabbt behöver agera. Här är datumen som gäller, vem som får elstöd och vad du behöver göra för att få pengarna. Samt den stora risken att hålla koll på...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Svenska småsparare rusar till Tesla-aktien

Efter ett turbulent år med en nedgång på 65 procent har svenska småsparare ändå tilltro till Tesla-aktien. Hos Avanza och Nordnet finns runt 90 000 respektive 56 000 Teslaägare registrerade och bara sedan..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Momentumaktier - Dessa fem aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fem nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Experten: "Är en aktie på steroider - marknaden reagerar på minsta steg"..

13. Småspararna flockas till aktien  - efter stora raset

Experten: "Är en aktie på steroider - marknaden reagerar på minsta steg"..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

14. JP Morgan-strateg räknar med börskorrektion på minst 10 procent i USA

En hårdlandning väntar de amerikanska börserna. Det uppgav Marko Kolanovic, marknadsstrateg och global analyschef på JP Morgan, i CNBC-programmet Fast Money. Han förutspår ett tapp på 10 procent eller mer under..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Teslas aktie het igen efter stökigt år

Svenska småsparare har börjat tro på Tesla igen efter ett stökigt 2022. Året som nu ska summeras i ett bokslut har präglats av stora produktionsstörningar i Kina, ett kursras på 65 procent för Tesla-aktien och..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt