Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Hexatronic med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Hexatronic med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Placera listar aktierna som tappat respektive fått flest ägare" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Hexatronic med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 25 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Redeye sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Hernhag: Dags att bottenfiska kraschade tillväxtpärlor

Tillväxtaktiernas dalande kurstrend signalerar att en bottenkänning är nära. Den som utnyttjar den här panikfasen på börsen kan göra långsiktiga klipp, enligt Privata Affärers expert Marcus Hernhag. ✔..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Placera, som ägs av Avanza, har gått igenom vilka aktier på Stockholmsbörsen som förlorat flest ägare och vilka aktier som fått..

3. Placera listar aktierna som tappat respektive fått flest ägare

Placera, som ägs av Avanza, har gått igenom vilka aktier på Stockholmsbörsen som förlorat flest ägare och vilka aktier som fått flest nya aktieägare hos Avanza i år. Det framgår av en kommentar på måndagen...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - Kraftig uppgång för SBB efter likviditetsförstärkning

Stockholmsbörsen handlas oregelbundet under den inledande handeln på måndagen. Efter cirka 30 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,08 procent till 2 167,70. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Ekonomiskt kaos nära i USA – då smäller det

Statsapparaten i USA är nära en hopklappning. Om bara fem dagar löper tiden ut, ”alla bör förbereda sig” på en nedstängning. Det säger Tony Gonzales, en republikan från Texas, till CBS och betonar att det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Svensk stridsvagn världens bästa – sprängd i Ukraina

Tio svenska Stridsvagn 122 har skickats till Ukraina med ukrainsk besättning, utbildad i Sverige. Men två av dem har redan angripits och slagits ut av ryssen. Den kallas för världens bästa stridsvagn – Den..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Vit månad – inte så bra som du tror

Att avstå alkohol under en månad är bra för din kropp, men det är inte tillräckligt för din hjärna – som tar större skada. Många vill minska sin alkoholkonsumtion och avstår därför att dricka under en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Den 21 september beslutade Riksbanken ännu en höjning av stryrräntan – denna gång med 0,25 procentenheter till 4,00 procent. Vissa av..

8. Riksbankens höjning till 4,0 % – Jämförelse: Så hittar du lägsta bolåneräntan just nu

Den 21 september beslutade Riksbanken ännu en höjning av stryrräntan – denna gång med 0,25 procentenheter till 4,00 procent. Vissa av storbankerna spekulerar i potentiellt ännu en höjning senare under vintern...

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Di ser lösning för Kinnevik att återfå marknadens förtroende

Kinneviks hittills dåliga investering i H2 Green Steel har ökat bevisbördan på investmentbolaget. Det skriver Dagens industri, som tror sig hittat en möjlig lösning för att lugna marknadens oro. "Förtroendet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Årets bästa Sverigefond lyfter våra fondportföljer

Samtliga av våra portföljer fortsätter att slå all time high. I två av våra portföljer finns dessutom årets bästa Sverigefond.  ✔ Därför har Sverigefonden lyckats så bra ✔ Lista: Alla fonder som ingår..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Rådet i turbulensen: “Ta chansen – guldläge att köpa aktier”

Det skakar på börsen och många småspararfavoriter faller på bred front. Då ser Unga Aktiesparares vd ett utmärkt investeringstillfälle – för den unge och långsiktige. “Det är ett riktigt drömläge att..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

12. Veckans TA – ska Volvo utmana tidigare all time high?

En av de tydligaste vinnarna i år på börsen är Volvo B som stigit 21,47 procent per fredagens stängning. Därmed har aktien krossat OMXS30 som noterar en uppgång om 6 procent för 2023. Frågan nu är om Volvo ska..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Brittiska speljätten Entain vinstvarnar på måndagen. Efter beskedet handlas bolagets svenska konkurrenter Kindred och Evolution ned på..

13. Spelbolagen backar efter sektorjättens vinstvarning

Brittiska speljätten Entain vinstvarnar på måndagen. Efter beskedet handlas bolagets svenska konkurrenter Kindred och Evolution ned på Stockholmsbörsen...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Affärsvärlden ger köpråd för VBG Group

Industribolaget VBG Group har gått starkt på börsen men värderas fortfarande lågt. Det ska till en rejäl operativ försämring för att aktien inte ska gå att räkna med på ett par års sikt, skriver..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Lista: Dagens insynsaffärer - MGI:s vd Remco Westermann fyller på portföljen med fler aktier

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 25 september finner vi bland annat "MGI:s vd Remco Westermann fyller på portföljen med fler aktier" och "Saltx Technologys..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.