Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – NIBE Industrier med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – NIBE Industrier med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Här är aktierna som många undviker nu " av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – NIBE Industrier med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 7 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Köpläge - om du vågar ta risk och är långsiktig

Byggbolaget har haft det tufft på börsen och aktien är ned cirka 24,9 % sedan årsskiftet. Senast bolagets P/E-tal var på de här nivåerna var under finanskrisen 2008. För den som är riskvillig och långsiktig..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Swedbanks kapitalförvaltare Oskar Blakstvedt intervjuas på bankens sajt Aktiellt om aktuella börsämnen och svarar på frågorna: Vilka..

3. Här är aktierna som många undviker nu

Swedbanks kapitalförvaltare Oskar Blakstvedt intervjuas på bankens sajt Aktiellt om aktuella börsämnen och svarar på frågorna: Vilka aktier undviker många nu, vad ska man köpa - och vad händer med räntan?..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Autoliv, Balder och Clas Ohlson på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fem svenska, tre norska, en dansk och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Embracer-vd:n Lars Wingefors har affärer i Ryssland och med svensk försvarsindustri – pekas ut som säkerhetsrisk

Embracer-vd:n Lars Wingefors har affärer i Ryssland och med svensk försvarsindustri – pekas ut som säkerhetsrisk. ”Kan bli utsatt för utpressning och infiltrering”...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

6. Swedbank pekar ut fem nordiska favoriter

Swedbank har skapat en lista med fem nordiska favoriter.  Listan består av Coloplast, Bakkafrost, Kone, Tomra och Valmet. Det innebär en dansk aktie, två norska och två finska, enligt Swedbank Aktiellt...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Tung avslutning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen avslutade torsdagen i moll. Bland förlorarna fanns SBB och Sinch medan Astra Zeneca och H&M gick mot strömmen...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

8. Swedbank pekar ut fem nordiska favoriter

Swedbank har uppdaterat sin lista på Nordiska favoriter. ..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

9. Dramatisk ökning av cancer – livsstil avgörande

Antalet personer som drabbas av cancer ökar lavinartat och det ser ut som att livsstilsfaktorer ligger bakom den kraftiga ökningen. En ny stor studie visar att antalet nya cancerfall bland personer under 50 år ökat..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Staden går i konkurs – kan inte betala kvinnliga anställda

Storbritanniens andra största stad, Birmingham, gick i konkurs tidigare i veckan. Kommunen klarar inte av de likalönekrav som nu kommer in där kvinnor kräver tillbaka pengar genom löner som tidigare inte varit..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Klas Eklund: Vi har redan nått inflationsmålet

Tunge ekonomen Klas Eklund sällar sig till skaran av kritiker mot Riksbankens penningpolitik och menar att inflationsmålet i princip redan är uppnått. Sett till utvecklingen de senaste månaderna är det så ,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Nya listan: Bankens favoritaktier just nu

Handelsbanken har nu uppdaterat sin Småbolagslista – en lista på några av bankens aktiefavoriter bland de mindre och medelstora bolagen. Banken slänger nu ut Bergman & Beving och Inwido och tar tillbaka Camurus...

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder torsdagens handel med en nedgång. Q-linea faller tvåsiffrigt efter att ha meddelat att dess vd kommer lämnar..

13. Vinnare & Förlorare - Q-linea tappar på att vd lämnar

Stockholmsbörsen inleder torsdagens handel med en nedgång. Q-linea faller tvåsiffrigt efter att ha meddelat att dess vd kommer lämnar bolaget under 2024.  Efter 32 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,33 procent..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Nordea ser risker i SEB och SHB men köpläge i Swedbank - Di

Nordea ser risker i SEB och Handelsbanken men köpläge i Swedbank. Det framgår av en kommentar som Dagens industri tagit del av. Nordea noterar att SEB-aktien handlas till p/e 8,4 för 2024 och att det är 15 procent..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Hemnet och SBB faller på blodröd börs

Stockholmsbörsen både öppnade och stängde på minus på torsdagen. Bland annat rasade Hemnet och SBB, medan Nibe stängde på plus. På torsdagen både öppnade och stängde Stockholmsbörsen på blodröda siffror...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.