Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Orrön Energy och Africa Oil med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Orrön Energy och Africa Oil med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Vinnare & Förlorare - Trelleborg rusar på höjda finansiella mål" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Orrön Energy och Africa Oil med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 23 maj. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: SEB inleder bevakning..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Moodys drar tillbaka Storskogens kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Moodys drar tillbaka sitt kreditbetyg för förvärvskonglomeratet Storskogen av "affärsmässiga skäl". Därutöver dras också de negativa utsikterna tillbaka. Storskogens kreditbetyg var..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen har inlett svagt nedåt på tisdagen, i linje med ledande Europa-börser. Efter knappt 40 minuters handel var OMXS30..

3. Vinnare & Förlorare - Trelleborg rusar på höjda finansiella mål

Stockholmsbörsen har inlett svagt nedåt på tisdagen, i linje med ledande Europa-börser. Efter knappt 40 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,22 procent till 2 278,20. Indexet har under dagen rört sig inom..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Storägaren Öhman ökar innehavet i VNV Global

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 23 maj finner vi bland annat "Storägaren Öhman ökar innehavet i VNV Global" och "Volvos digitalchef Scott Rafkin säljer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Saab flyger på börsen

Saab:s vd Micael Johansson: "Försvarsbudgetar på 2% av BNP börjar nu ses som ett golv"..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

6. Smågrinigt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen hade en småsur tisdag. Det breda OMXS-index sjönk 0,4 procent. Bland vinnarna märktes skogskoncernen Stora Enso under ovanligt stor handel...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

7. Nordea tror att Swedbank kan höja sin utdelningspolicy till 70 procent

Nordea har skruvat ned sin riktkurs för de tre storbankerna Swedbank, SEB och Handelsbanken. Trots en mer försiktig syn menar Nordea samtidigt att Swedbank kan komma att höja sin utdelningspolicy från 50 till 70..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Den som är född i slutet av 50-talet får räkna med att betala en högre skatt i år på grund av att pensionsåldern har skjutits fram...

8. Länsförsäkringar: Skattechock drabbar personer födda i slutet av 50-talet

Den som är född i slutet av 50-talet får räkna med att betala en högre skatt i år på grund av att pensionsåldern har skjutits fram. Detta innebär en betydande påverkan på ekonomin för över 100 000 personer..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

9. Så mycket betalar riksbankscheferna i boränta

Enligt nya rutiner från finansutskottets kansli ska Riksbankens beslutsfattare från och med april inte bara ange storleken på sina lån, och även om de har rörlig eller bunden ränta. De måste också uppge..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

10. Skattesmäll för sena 50-talister som tar ut pension

Skattesmäll för sena 50-talister som tar ut pension. Kan handla om flera tusenlappar varje månad..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Moody´s drar tillbaka Storskogens kreditbetyg

Moody´s drar tillbaka Storskogens kreditbetyg. Hänvisar till "affärsmässiga skäl"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Banken har ny favorit i verkstadssektorn: ”Rider på strukturella trender”

Banken har ny favorit i verkstadssektorn: ”Rider på strukturella trender”. Ser en uppsida på drygt 26 procent i aktien..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

13. Kärnkraftverk stängt – papper tappades bort

Kärnkraftverk stängt – papper tappades bort. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. SEB köpstämplar Lundin-aktien

Bankens riktkurs motsvarar en kurspotential på omkring 60 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Momentumaktier - Dessa fem aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fem nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Africa Oil

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.