Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Buffett förbereder sig – för börsstök" av Unga aktiesparare – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 29 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Goldman Sachs..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Aktiechefen: Köpläge i lågt värderade sektorn

Det är köpläge i den lågt värderade sektorn som hämmats “oförtjänt mycket”, enligt Carnegie Private Bankings aktiechef Karl Hedberg. Han utfärdar samtidigt en varning för fastighetsbolagen efter de senaste..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats Börsen har den senaste tiden varit något skakig och många experter..

3. Buffett förbereder sig – för börsstök

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats Börsen har den senaste tiden varit något skakig och många experter tror att det kan bli en fortsatt börshöst i moll. Enligt ekonomiprofessorn Steven..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

4. Lindberg: Rea på svenska kvalitetsaktier

Hösten har ett ruskigt rykte på börserna. Men det ser inte så illa ut, skriver Privata Affärers Fredrik Lindberg.  ✔ Så agerar globala tungviktare nu   ✔ Därför flyr placerare Stockholmsbörsen   ✔..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Doldisaktien trotsar nedgången

Det lilla konsultbolaget växer bra inom bland annat försvar, finans och cybersäkerhet. Vår analytiker Björn Falkeblad ser god chans att aktien fortsätter upp  ✔ Ska nå en miljard till 2025  ✔ Ökar vinsten 20..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Summering: Allt du behöver veta inför morgondagens rapport från Smart Eye

Smart Eye släpper imorgon den 30 augusti sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. SBB säljer fastighet till Nykvarns kommun

Fastighetsbolaget SBB har ingått avtal om att sälja en fastighet där kommunhuset i Nykvarns kommun ingår...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Under tisdagen begravdes den ryske logistikchefen Valery Chekalov. Ett av offren i förra veckans flygolycka. Samtidigt växer..

8. Intrigen tätnar kring Prigozhins begravning

Under tisdagen begravdes den ryske logistikchefen Valery Chekalov. Ett av offren i förra veckans flygolycka. Samtidigt växer frågetecknen kring Jevgenij Prigozhins begravning, som enligt flera ryska medier skulle..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Svenskar vill sälja sina hus i Spanien

Svenskar vill sälja sina hus i Spanien. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Rådet: Köp aktien som backar - uppsida på över 200%

Vestum-aktien faller cirka 5% efter bolagets Q2-rapport. Swedbank konstaterar i en snabbanalys på bankens sajt Aktiellt att aktien "sannolikt kommer sjunka något i den inledande handeln" men upprepar sin..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Vinnare & Förlorare - Xbrane rasar i öppningen

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat stigande på tisdagen. Börsen följer därmed utvecklingen som ses på de större Europabörserna. Efter runt 45 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,76 procent till 2 190..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Ekonom: "Ingen positiv höst vi går till mötes"

Klockan 08.00 på tisdagsmorgonen offentliggjordes BNP-siffror för det andra kvartalet. Sveriges BNP krympte – men siffrorna var inte lika illa som väntat...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Sverige börjar närma sig räntetoppen. Men många börjar också närma sig gränsen för vad de klarar av att betala i ränta. Då kan..

13. Experten: ”Amortera inte ihjäl dig” i höst

Sverige börjar närma sig räntetoppen. Men många börjar också närma sig gränsen för vad de klarar av att betala i ränta. Då kan det vara klokt att inte amortera ihjäl sig, utan också spara till en buffert,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Svenska ”Robotsystem 70” används flitigt vid fronten

En luftvärnskanon från Sverige används flitigt vid fronten av ukrainska soldater. Men nu börjar skotten ta slut. För två månader sedan avfyrades de 20 gånger om dagen. Men nu används de kanske två gånger i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Stockholmsbörsen fortsätter uppåt

Stockholmsbörsen avslutade på plus för tredje handelsdagen i rad. Tisdagens uppgång anfördes av Sinch medan SBB gick mot strömmen. Vid stängning hade OMXS30 ökat 0,8 procent till 2.191 och aktier för 14,6..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt