Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och SSAB med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och SSAB med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Vinnare & Förlorare - Stillfront faller efter missat helårsmål" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och SSAB med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 26 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Citigroup sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Här är värsta elbolagen just nu

Här är värsta elbolagen just nu..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med en lätt nedgång. I botten finns Stillfront efter att ha varnat för att man missar sitt..

3. Vinnare & Förlorare - Stillfront faller efter missat helårsmål

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med en lätt nedgång. I botten finns Stillfront efter att ha varnat för att man missar sitt helårsmål för den organiska tillväxten. I toppen finns Oncopeptides som presenterat..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Rejält tapp för fastighetsjättar – Corem värsta raset

Att det krisar i fastighetsbranschen står klart sedan några av jättarna ser rejäla tapp. Corem har den största värdenedgången, som fastighetskungen Rutger Arnhult står bakom. Fastighetsbranschen är i full..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Nu kan du få 2 procents ränta på rörligt sparkonto

Men det var bättre förr även när styrräntan var lägre..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Aktien har varit en av åretsförlorare - nu rusar den

Biotechbolaget upp 50% på en månad – men fortsatt långt under Carnegies riktkurs..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

7. Citigroup befarar utdelningssänkning i SBB

Bankjätten Citigroup räknar med att fastighetsbolaget SBB sänker utdelningen med 75 procent, enligt en analys som Bloomberg News tagit del av. Analytikern spår även att bolagets fastighetsavyttringar kommer att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bankjätten Citigroup räknar med att fastighetsbolaget SBB sänker utdelningen med 75 procent, enligt en analys som Bloomberg News tagit..

8. Citigroup befarar utdelningssänkning i SBB

Bankjätten Citigroup räknar med att fastighetsbolaget SBB sänker utdelningen med 75 procent, enligt en analys som Bloomberg News tagit del av. Analytikern spår även att bolagets fastighetsavyttringar kommer att..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

9. Nyvalda ministern – en riktig börshaj

Den nya ministern har inga planer på att sälja sina aktier. ”Det beror lite på hur man sköter det”, säger Johan Forsell (M) i en intervju. Enligt riksdagens förteckning över aktieägande är Moderaternas..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Gurun: Fem vinnande aktier på regeringsskiftet

Tung svensk börsprofil pekar ut fem aktier som vinnare och tre som förlorare på att Sverige fått en ny regering. Det här får du inte missa! Det är aktieproffset Marcus Hernhag, mest känd från Privata Affärer,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Här är onsdagens aktierekar

Citi sänker SBB - slopade köprekar även för Viaplay och Billerud..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Lista: Dagens insynsaffärer - Storägarna planerar att sälja cirka 2 miljoner aktier i Bioarctic

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 26 oktober finner vi bland annat "Storägarna planerar att sälja cirka 2 miljoner aktier i Bioarctic" och "Linc ökar sitt..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen åkte berg och dalbana under onsdagens förmiddagshandel. Svaga rapporter från de amerikanska it-jättarna kvällen..

13. Börsen avslutade svängig dag på plus

Stockholmsbörsen åkte berg och dalbana under onsdagens förmiddagshandel. Svaga rapporter från de amerikanska it-jättarna kvällen före satte viss press, men börsen avslutade till slut på plus...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Video: Elbilen sprider rök över hela Las Vegas

Det ska inte komma rök från elbilar. Om det gör det så innebär det förmodligen att något har gått riktigt snett. Denna gång är det dock en helt annan typ av rök. Elbilen i frågan är nämligen inte vilken..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Miljardvinst för Norwegian

Omsättningen flerfaldigades..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt