Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Embracers Star Wars-remake försenas på obestämd tid"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Embracers Star Wars-remake försenas på obestämd tid" som skrevs av Affärsvärlden eller "Skriker efter personal – så hög är lönen" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Embracers Star Wars-remake försenas på obestämd tid

Förra året köpte Embracer Group spelstudion Aspyr, som utvecklar en ny version av spelet Star Wars: Knights of the Old Republic...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Volvos värde varar

Lastvagnsjätten Volvo kom med en bra rapport...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Efter några dramatiska år på arbetsmarknaden är det flera branscher som skriker efter personal. För andra yrken ser framtidsutsikterna..

3. Skriker efter personal – så hög är lönen

Efter några dramatiska år på arbetsmarknaden är det flera branscher som skriker efter personal. För andra yrken ser framtidsutsikterna desto mörkare ut. Så här ser jobbmöjligheterna – och lönen – ut yrke..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. Tysklands problem blir Sveriges problem

Tyskland har ett riktigt tufft läge just nu – och det kommer också slå över på Sveriges ekonomi om Europas motor hackar. Det är något av en schizofren värld för aktieinvesterare just nu. Börsen går upp men..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Analytikernas favoritaktier inom fastighetssektorn: "Färre risker"

Ränteläget och den ekonomiska utvecklingen avgör om det blir fortsatt uppgång eller tvärnit för fastighetsaktierna i höst...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. Ningi Research släpper ny analys på Sinch - aktien faller

Kommunikationstjänstebolaget Sinch faller med runt 8 procent under tisdagseftermiddagen efter att Ningi Research släppt en ny analys. Ningi har fortsatt en kort position i aktien och upprepar att de har funnit..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Massachusetts godkänner legalisering av sportsbetting

Den amerikanska delstaten Massachusetts har godkänt ett lagförslag för spel på sportevenemang, och propositionen har nu skickats till guvernören för en underskrift. Beslutet innebär bland annat att kasinon och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 2 augusti finner vi bland annat "Svolder..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Svolder säljer hela innehavet i Nordic Waterproofing

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 2 augusti finner vi bland annat "Svolder säljer hela innehavet i Nordic Waterproofing" och "Swedencares ordförande har köpt..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Intresset för fasträntekonton ökar - så mycket ger storbankerna

Turbulens i ekonomin och omvärlden får fler att vända sig till sparkonton med fast ränta, rapporterar SR...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

10. SBAB: Så mycket har bopriserna fallit från toppen

SBAB: Så mycket har bopriserna fallit från toppen. Nedgången störst i Stockholm..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Dagens aktierekommendationer – cBrain och Pinterest med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 2 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. Skidproffsets kolfiberbåt havererade på Östersjön

Jon Olsson, mest känd som skidlegend, äger en extremt kraftfull RIB som gör över 100 knop om vädret tillåter. Planen var att fylla kolfiberbåten med vänner för att åka över från Sandhamn till Gotland på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

I höst blir det att vänta sig kraftigt höjda kostnader på elräkningen. För att lindra elpris-chocken kan det vara läge att ändra..

13. Så undviker du höstens elpris-chock

I höst blir det att vänta sig kraftigt höjda kostnader på elräkningen. För att lindra elpris-chocken kan det vara läge att ändra sina vanor för att sänka elkonsumtionen. Nedan presenteras en rad tips på vad..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Jordens magnetfält försvagas snabbt

Under nästan 200 år har jordens magnetfält snabbt försvagats, försvagningen kan bero på att polerna kommer kastas om, men inte enligt en ny studie. Jordens magnetfält skyddar mot partikelstrålning från rymden..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Momentumaktier - Dessa fyra aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt