Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Gardell om riskerna 2023: "Dramatiskt i början""

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Gardell om riskerna 2023: "Dramatiskt i början"" som skrevs av SVD Näringsliv eller ""Vi ska in i euron, annars blir svenskarna bara fattigare och fattigare"" av Realtid – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Gardell om riskerna 2023: "Dramatiskt i början"

Hur blir 2023? Vad händer med inflationen? Hur påverkar kriget i Ukraina ekonomin framåt? Finansmannen Christer Gardell, grundare och vd för aktivistfonden Cevian Capital, svarar på TT:s frågor...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

2. Annonsen fick USA att hånskratta åt Sverige

”Nothing sucks like Electrolux”. Har annonsen verkligen funnits? Ja, det har den faktiskt. I denna genomgång finns några av de mesta berömda svenska annonserna – vilken är vassast?..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Enligt Christer Gardell är den svenska kronan för liten och den svenska valutamarknaden har därmed för låg likviditet, vilket gör att..

3. "Vi ska in i euron, annars blir svenskarna bara fattigare och fattigare"

Enligt Christer Gardell är den svenska kronan för liten och den svenska valutamarknaden har därmed för låg likviditet, vilket gör att den ses som en riskabel placering...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

4. Så många McLaren F1 finns i Sverige

Amerikanska Hagerty, ett amerikanskt försäkringsbolag, har nu släppt en lista på var i världen alla McLaren F1, en av världens mest eftertraktade bilar, håller hur rapporterar brittiska Top Gear. McLaren F1..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Analys: Experterna har oftast fel

Under året har det vimlat av prognoser på marknaden. Media levererar den ena skräcksiffran efter den andra. När välrenommerade ekonomer på välrenommerade firmor delger prognoser på räntan är det naturligtvis..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. ”Svenska kronan är en liten skitvaluta”

Christer Gardell, grundare och vd för aktivistfonden Cevian Capital – en av börsens allra största ägare – vill att Sverige överger kronan och inför euron som valuta. – Kronan är en liten skitvaluta, säger..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

7. Sista-minuten-tips för din ekonomi

Skynda på. Innan nyårsraketerna har flugit i luften finns det några saker du behöver tänka på om du vill maxa din ekonomi och dina skatteavdrag nästa år...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Går gör vi hela tiden och det är bra för oss, men vad händer om vi utmanar kroppen och hjärnan och börjar gå baklänges? Det..

8. Udda träningstips: Gå baklänges ger många fördelar

Går gör vi hela tiden och det är bra för oss, men vad händer om vi utmanar kroppen och hjärnan och börjar gå baklänges? Det kräver mer uppmärksamhet och kan ge hälsofördelar. Att gå är bra träning som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. 80 procent chans för börsuppgång 2023

Ett negativt börsår har inte gjort någon glad, förutom de som blankat aktier och marknaden. Men det finns faktiskt en positiv vinkel. Året efter brukar rent statistiskt bli bra och ge oss en börsuppgång. 71 års..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Oönskade klappar säljs – direkt efter Kalle

Oönskade klappar säljs – direkt efter Kalle. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Per Lindvalls 2022: Ballonger, korthus och Svarte Petter

Per Lindvalls 2022: Ballonger, korthus och Svarte Petter..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

12. Spac-bolag läggs snabbt ner innan årets slut

Många spac-bolag läggs snabbt ner innan året är slut i USA och enorma summor går upp i rök när bolagen skrotas. Det ser inte ut att bli något bra avslut på året för USA:s spac-sektor. Sedan början av..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Hedgefonder och andra kapitalförvaltare har bromsat försäljningen av de två viktigaste råoljeterminskontrakten efter en exodus i..

13. Kapitalförvaltare tror på stigande oljepriser

Hedgefonder och andra kapitalförvaltare har bromsat försäljningen av de två viktigaste råoljeterminskontrakten efter en exodus i november. Ett uppåtgående momentum för oljepriset nästa år kan redan ha börjat...

En nyhet från Råvarumarknaden som du kan ta del av här.

14. Oönskade julklappar såldes vidare direkt

Många oönskade julklappar säljs vidare på nätet. Klapparna börjar säljas redan när Kalle Anka drar igång. Hittills har försäljningen på Tradera ökat med 24 procent jämfört med förra julen...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Kina slutar rapportera siffror när covid exploderar

Kina har slutat rapportera dagliga siffror på antal smittade samtidigt som rapporter säger att covid exploderar runt om i landet. Många kineser har börjat rapportera dödsfall på egen hand, samtidigt som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Electrolux

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Electrolux

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.