Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Hernhag: Dags att rensa i portföljen"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Hernhag: Dags att rensa i portföljen" som skrevs av Privata Affärer eller "Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Orrön Energy, aktien är rimligt värderad" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Hernhag: Dags att rensa i portföljen

Börsnedgångar visar vilka bolag som står pall..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Börsveckan ger köpråd för Indutrade, Truecaller, Boozt, Synsam, Byggmax och Itab

Börsveckan ger köpråd för Indutrade, Truecaller, Boozt, Synsam, Byggmax och Itab i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Orrön Energy, Svedbergs och Ratos.  Teknikhandelsbolaget Indutrade har..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Orrön Energy, som är Lundinfamiljens nya bolag inom förnyelsebar el har fått en flygande start på börsen. Höga elpriser är ett..

3. Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Orrön Energy, aktien är rimligt värderad

Orrön Energy, som är Lundinfamiljens nya bolag inom förnyelsebar el har fått en flygande start på börsen. Höga elpriser är ett skäl. Det krävs att prisnivån håller i sig för att aktien ska fortsätta vara..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Orrön Energys ordförande köper aktier för 0,4 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 29 augusti finner vi bland annat "Orrön Energys ordförande köper aktier för 0,4 miljoner kronor" och "Swedbank Robur..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – Klaveness Combination och Vestum med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 29 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: UBS inleder..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Fem köptips från Börsveckan

Men råder avvakta i kursrusaren..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Koenigsegg – ”Det är bättre att inte ha någon bil alls”

Att Christian von Koenigsegg har en skarpare hjärna än vad hans bilar har hästkrafter är ingen nyhet. I samband med en genomgång av hans senaste skapelse – nygamla Koenigsegg CC850 – intervjuade vi Christian om..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Ett par bolag har sett aktiekursen kollapsa närmare 90 procent..

8. Tidigare pandemivinnare rasar på börsen

Ett par bolag har sett aktiekursen kollapsa närmare 90 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Claes Hemberg: Techbolagen får sluta drömma

Techbolagens guldår är över, den försvann med räntehöjningarna och nu måste företagen tänka om för att överleva och sluta drömma, anser Claes Hemberg. Den kände börsprofilen, tidigare sparekonom på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Här är måndagens aktierekar

Slopad köprek för H&M – halverad riktkurs för SAS..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Skarpt nedåt på Asienbörserna

Skarpt nedåt på Asienbörserna. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. EU vill få ned elpriset – elmarknaden reformeras

EU vill nu reformera elmarknaden för att få ned de rusande priserna. Krisen i Europa avslöjar svagheterna, enligt EU-kommissionens ordförande. EU vill ha omedelbara åtgärder för att komma tillrätta med de..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder den nya veckan med lägre kurser. Vindkraftsbolaget OX2 går emot strömmen och stiger efter att ha sålt andelar..

13. Vinnare & Förlorare - OX2 stiger på röd börs

Stockholmsbörsen inleder den nya veckan med lägre kurser. Vindkraftsbolaget OX2 går emot strömmen och stiger efter att ha sålt andelar i havsbaserade vindkraftsprojekt samt uppdaterat sin resultatprognos. Efter 25..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Claes Hemberg: ”Tuff konkurrent för Swedbank”

Folksams investeringar på 10 miljarder kronor i bolåneutmanarna Stabelo och Hypotekets fonder kan vara början på en revolution på marknaden – och nu behöver Swedbank se upp. Det säger finansveteranen Claes..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

15. Forskare: Jordens inre har hemlig kärna

I skolan lärde du dig förmodligen att vår planet jorden består av fyra lager: jordskorpan, manteln, den yttre kärnan och den inre kärna. Men ny forskning skakar om den bilden, skriver sajten The Byte. Den inre..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt