Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Indutrade, Truecaller, Boozt, Synsam, Byggmax och Itab

Börsveckan ger köpråd för Indutrade, Truecaller, Boozt, Synsam, Byggmax och Itab i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Orrön Energy, Svedbergs och Ratos.

Teknikhandelsbolaget Indutrade har under 20 års tid visat tvåsiffrig tillväxt i vinsten per aktie per år. Bolaget har en stark balansräkning att agera med på en svagare marknad. Aktien förtjänar en premievärdering, anser Börsveckan och ger köpråd på ett års sikt.

Kommunikationsappen Truecaller fortsätter att imponera och bolaget har fördubblat sin omsättning hittills i år. Tidningen ser 30-40 procent uppsida och köpstämplar aktien.

Orrön Energy skapar med uppköpet av Slitevind ett nytt spännande energibolag med fokus på vindkraft. Börsveckan väljer att stå vid sidlinjen tills vidare och avvaktar med aktien.

Badrumsbolaget Svedbergs drabbas av en svagare konjunktur. Tidningen bedömer att bolagets skuldsättning är lite för hög för att behålla köprådet, som nu sänks till avvakta.

E-handelsbolaget Boozt har vänt en kraftigt negativ lönsamhetstrend. "Allt som allt så bedömer vi att värderingen av Boozt är attraktiv efter ett kursfall på 65 procent hittills i år och vi säger köp", skriver Börsveckan.

Optikkedjan Synsam kan stoltsera med fin tillväxt. Aktien har kommit ned ganska rejält och är billig nu, bedömer tidningen som ger köpråd och tar in aktien i sin portfölj.

Bygghandlarkedjan Byggmax värdering indikerar kristider för bolaget. "Byggmax är för billigt i en långsiktig portfölj och rådet kan inte bli annat än köp givet den låga prislappen för en långsiktig investering", skriver Börsveckan.

Bolagsgruppen Ratos andra kvartal var en blandad kompott, bedömer tidningen som upprepar sitt avvakta-råd från början av året.

"Med viss tvekan behåller vi köprådet för Itab", skriver tidningen i en kommentar om
butiksinredningsbolaget.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt