Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Hernhag: Grönt ljus för ren energi"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Hernhag: Grönt ljus för ren energi" som skrevs av Privata Affärer eller "Lista: Dagens insynsaffärer - SEB flaggar ner i Storskogen" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Hernhag: Grönt ljus för ren energi

Men svårt hitta bra bolag att investera i..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Veckans TA – CTEK, S&P 500 & Evolution

Veckans TA – v33 2022-08-15 I detta avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på CTEK, S&P 500 och Evolution. CTEK har fått vind under vingarna och möjligtvis är nedgången över för denna gång, dock har inte en..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 15 augusti finner vi bland annat "SEB flaggar..

3. Lista: Dagens insynsaffärer - SEB flaggar ner i Storskogen

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 15 augusti finner vi bland annat "SEB flaggar ner i Storskogen" och "Castellums vd och storägare Rutger Arnhult köper aktier..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. THQ Nordic har presenterat flera kommande spel

Under ett event i fredags presenterade THQ Nordic, del av gamingbolaget Embracer, flera nya kommande spel. Totalt presenterades 14 nya spel som kommer lanseras den kommande tiden. Bland spelen finns en remake av..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – Pihlajalinna och SpareBank 1 SR-Bank med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 15 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Redeye sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Analysguiden kommenterar Soltech Energys förvärv - gått lite under radarn

Solenergiföretaget Soltech Energy har genomfört två förvärv (nederländska 365zon och spanska Sud Renovables) som enligt Analysguiden gått lite under radarn.  "Sammantaget ser vi positivt på dessa förvärv,..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Saudisk prins satsade miljarder i Ryssland vid invasionen

En saudisk prins satsade 5,1 miljarder kronor i Ryssland i februari – samma månad som landet invaderade Ukraina. Den saudiske miljardären prins Alwaleed Bin Talal investerade mer än 500 miljoner dollar, motsvarande..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på..

8. Momentumaktier - Dessa fyra aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Nu flödar kapitalet in på börsen igen

Nu flödar kapitalet in på börsen igen. Efter stora inflöden till aktiemarknaden under de senaste åren har det varit upplagt för stora utflöden. Aktievikten var hög samtidigt som en annalkande recessionen är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Vinnare & Förlorare - Enea stiger på köpstämpel av Di

Stockholmsbörsen har som väntat inlett stigande på måndagen, stärkts av uppgången på Wall Street på fredagskvällen. Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,17 procent till 2 035,96. Indexet har under..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. AFV: Köp Humble Group

AFV: Köp Humble Group. Men risknivån är hög..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Avgifter höjs – dubbelsmäll för bostadsrättsägare

Dramatiskt höjda avgifter och prisras på lägenheterna stundar enligt experter för bostadsrättsägare i tusentals bostadsrättsföreningar i landet. Hampus Dahlstedt, vd på Allabrf.se, säger till Dagens Nyheter..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan svagt nedåt. Det breda OMXS-index föll med 0,1 procent. SAS lyfte efter att i helgen fått in..

13. Börsen inledde veckan nedåt – SAS lyfte

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan svagt nedåt. Det breda OMXS-index föll med 0,1 procent. SAS lyfte efter att i helgen fått in nytt kapital...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Lurad: Så kan bolag kapa försäljning av din bil

Flera personer har blivit av med sina bilar efter att ha lagt ut dem till försäljning på Blocket. Bedragarna har använt falska namnteckningar för att få igenom ett ägarbyte, skriver Dagens Nyheter. Ett företag..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. AFV: Köp kraschade teknikkonsulten

Huvudscenariot en avkastning på 41 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt