Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Hernhag: Sju aktier som kan klara en lågkonjunktur"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Hernhag: Sju aktier som kan klara en lågkonjunktur" som skrevs av Privata Affärer eller "Nordnet: Investor och SBB mest köpta aktierna i sommar" av Affärsvärlden – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Hernhag: Sju aktier som kan klara en lågkonjunktur

Hernhag: Sju aktier som kan klara en lågkonjunktur. Och så gör du med Orrön efter kursrusningen..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Scandic Hotels och Electrolux. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen har visat positiv utveckling under sommarmånaderna...

3. Nordnet: Investor och SBB mest köpta aktierna i sommar

Stockholmsbörsen har visat positiv utveckling under sommarmånaderna...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Rovio och Orsted med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 12 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Lista: Dagens insynsaffärer - Två chefer i VNV Global säljer aktier för miljonbelopp

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 12 augusti finner vi bland annat "Två chefer i VNV Global säljer aktier för miljonbelopp" och "Verksamhetschef i Tele2..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Kärnkraft bäst i portföljen

Volatiliteten har minskat på börsen och det märks också i vår portfölj där många bolag handlats kring nollan den senaste veckan. Ett par bolag sticker dock ut. Studsvik har stigit med 5,2 procent medan Beijer..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Dollarmiljonär: Köpa hus ingen säker investering

Det är lätt att tro att det alltid är en god affär att köpa hus. Värdet växer ju på lång sikt? Men det beror faktiskt på. Med bostadspriserna på den svenska marknaden har valet länge varit enkelt: om du har..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Kärninflationen i juli var klart högre än vad Riksbanken hade förutspått, skriver flera ekonomer på Twitter...

8. Ekonom: "Nu ökar trycket på större räntehöjningar än vad Riksbanken sagt"

Kärninflationen i juli var klart högre än vad Riksbanken hade förutspått, skriver flera ekonomer på Twitter...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Forskare: "Den ryska ekonomin har stora problem"

Den ryska ekonomin går betydligt sämre än vad landet velat framställa det som och sanktionerna har lamslagit den ryska ekonomin...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

10. Analys: Medier överdriver energikrisen

Medier överdriver hotet om en allvarlig energikris i vinter , enligt en ny analys som refereras i Dagens Industri. ”Slutsatserna är allvarliga, men kanske inte riktigt så alarmerande som mediernas..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Sveriges inflation faller mer än väntat

Takten i Sveriges inflation saktar in i juli och inte bara mer än väntat – det är första gången sedan januari, skriver SCB. Inflationstakten enligt KPIF (Konsumentprisindex med fast ränta) backar till 8,0..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Börsens återhämtning kan förvirra skeptikerna men fortsätta ett tag till - Deutsche Bank

Den amerikanska aktiemarknaden har sett en återhämtning i samband med tecken på att inflationen åtminstone tillfälligt kan ha toppat. Enligt Deutsche Banks globala chefsinvesteringsstrateg Dirk Steffen kan det..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Annie Lööf hoppas att hennes förslag om att göra de första 300 000 kronorna på ISK-konot skattefria ska uppmuntra till en sparkultur...

13. Centerpartiet vill slopa skatten på ISK för småsparare

Annie Lööf hoppas att hennes förslag om att göra de första 300 000 kronorna på ISK-konot skattefria ska uppmuntra till en sparkultur. Det skriver nyhetsbyrån TT. ”Det ska vara enkelt att börja spara och vi..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Avslöja bedragarna – här är FI:s svarta lista

Värdelösa investeringar och företag som erbjuder finansiella tjänster utan tillstånd – spana in FI:s varningslista och konfrontera bedragarna. Listan är enorm över blufföretag som svenska Finansinspektionen,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Alla Affärsvärldens analyser vecka 32

Analyser av Hemnet, Kambi, Energy Save, Carasent, Tessin-lån, Integrum, Qleanair, Bubbleroom, Solid Försäkring samt Afv-portföljen, Investeraren, Insiderkollen, Råduppföljning och rapportkalender vecka 33...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt