Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Ilija Batljan springer ifrån sitt ansvar"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Ilija Batljan springer ifrån sitt ansvar" som skrevs av Affärsvärlden eller "Bästa läget för aktier- på nästan tio år" av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Ilija Batljan springer ifrån sitt ansvar

Det är tack vare personen Ilija Batljan som SBB har 250 000 aktieägare och kunnat göra affärer med dussintals svenska kommuner om samhällsfastigheter för tiotusentals medborgare, brukare och offentliganställda...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Electrolux, Samhällsbyggnadsbolag och Sinch. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Handelsbanken skruvar upp prognosen rejält för aktiemarknaden kommande åren - så ska du tänka..

3. Bästa läget för aktier- på nästan tio år

Handelsbanken skruvar upp prognosen rejält för aktiemarknaden kommande åren - så ska du tänka..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – SSAB och Fragbite med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 21 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Oddo höjer SSAB..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Därför kraschar inte ekonomin

Först en rejäl vargavinter för hushållen, sedan blir det ännu värre. Det är mångas syn på ekonomin – dock inte allas. Det finns hopp om en vändning och skäl till varför världsekonomin inte kommer att..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

6. Kalender: Viktigaste bolagshändelserna vecka 43

En fullspäckad vecka med mängder av rapporterande bolag, däribland Evolution, SBB, Volvo Cars, Swedbank, SSAB, Electrolux, Hexagon, Intrum, Essity, Fortnox, Swedish Match, Skanska och Kindred...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Sinch rusar 40% - här är blankarna som bränner sig

Efter den omvända vinstvarningen rusar molnkommunikationsbolaget Sinch mer än 40% på Stockholmsbörsen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Goldman Sachs ser signaler om att aktiemarknaden i Europa kan vara nära botten och ser gyllene köptillfällen i en rad aktier och..

8. Analys: Aktiemarknad nära botten öppnar för klipp

Goldman Sachs ser signaler om att aktiemarknaden i Europa kan vara nära botten och ser gyllene köptillfällen i en rad aktier och sektorer. I ett läge när europeiska aktier kan vara nära botten på marknaden ser..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Cinis Fertilizers nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, aktien börjar handlas i dag

Konstgödselbolaget Cinis Fertilizers nyintroduktion blev kraftig övertecknad. Aktien börjar handlas på Nasdaq First North Growth Market i dag den 21 oktober med kortnamnet CINIS. Det framgår av ett pressmeddelande...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Starka rapporter lyfter portföljens investmentbolag

Starka rapporter lyfter portföljens investmentbolag. Även fönsterbolaget har lyft..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Mäklarpanelen Spanien: Tydlig avmattning på bostadsmarknaden

Den senaste Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån i Spanien visar på en tydlig avmattning på bostadsmarknaden. Prisökningen har avstannat, övertaget för säljarna är borta och efterfrågan från svenskar har..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

12. Här är fredagens aktierekar

Flera sänkta rekar för Ericsson - Tele2 höjs till köp..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Den oro som uttrycks i medier för en energikris och lågkonjunktur är obefogad, anser professor som TT talat med. Daniel Waldenström,..

13. Professor om krisen: Obefogat och överdrivet

Den oro som uttrycks i medier för en energikris och lågkonjunktur är obefogad, anser professor som TT talat med. Daniel Waldenström, professor i nationalekonomi, är inte alls så bekymrad för vare sig den svenska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Dyrare drivmedel på fredagen

Både bensin- och dieselpriset höjdes..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Fick hole-in-one – snubbades på bil

Att ha en bil som pris när man gör hole-in-one på en golftävling är inte helt ovanligt. Att emellertid vinna bilen i fråga är desto ovanligare – något en golfare i USA fick erfara rapporterar The Drive efter..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt