Cinis Fertilizers nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, aktien börjar handlas i dag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cinis Fertilizers nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, aktien börjar handlas i dag

Cinis

Konstgödselbolaget Cinis Fertilizers nyintroduktion blev kraftig övertecknad. Aktien börjar handlas på Nasdaq First North Growth Market i dag den 21 oktober med kortnamnet CINIS. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cinis Fertilizer grundades med ambitionen att producera världens mest hållbara mineralgödsel och på så sätt bidra till ett mer hållbart, cirkulärt och fossilfritt jordbruk. Bolaget kommer att producera mineralgödslet kaliumsulfat genom en fossilfri produktionsprocess med hjälp av beprövad teknik. Bolaget har utvecklat en patenterad och patentansökt process som använder restprodukter från massaindustrin och från produktion av elbilsbatterier.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 29 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 2,0 miljarder kronor efter erbjudandet, exklusive övertilldelningsoption.

Erbjudandet bestod av 13,79 miljoner nyemitterade aktier, vilket tillför bolaget 400 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption på ytterligare 2,07 miljoner nyemitterade aktier, som kan tillföra ytterligare 60 miljoner kronor. Erbjudandet motsvarar därmed totalt högst 460 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Skandia Liv, Molindo Energy, Thomas Ranje, Strand Kapitalförvaltning, Gadd & Cie, Cicero Fonder, Poularde, styrelsemedlemmar och vissa befintliga aktieägare samt SEB Investment Management som tecknat aktier för sammanlagt 291 miljoner kronor.

- Det här är en spännande dag för Cinis Fertilizer och för mig personligen. Det är med glädje vi kan konstatera att intresset har varit stort genom hela noteringsprocessen. Som noterat bolag och med stärkt finansiering ser vi tillsammans med teamet fram emot att bygga vår första produktionsanläggning och förse lantbruket med ett hållbart mineralgödsel. Jag hälsar alla investerare som nu blir en del av Cinis Fertilizer som aktieägare varmt välkomna för att stödja vår fortsatta tillväxtresa, kommenterar grundare och vd Jakob Liedberg.

- Cinis Fertilizers notering på Nasdaq First North Growth Market är ett viktigt steg mot vår målsättning om ett mer hållbart jordbruk samtidigt som vi hjälper Europa och Sverige att bli mer självförsörjande inom mineralgödsel för att på så sätt säkra den framtida livsmedelsförsörjningen. Det stora intresset för att delta i noteringen visar på det förtroende som privata såväl som institutionella investerare har för bolaget och vi är mycket glada att välkomna våra nya aktieägare på den framtida tillväxtresan, kommenterar grundare och styrelseordförande Roger Johansson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cinis Fertilizer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cinis Fertilizer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt