Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Inför osäkra höstbörsen – så har tunga investeringsprofiler agerat"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Inför osäkra höstbörsen – så har tunga investeringsprofiler agerat"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Inför osäkra höstbörsen – så har tunga investeringsprofiler agerat" som skrevs av Privata Affärer eller "Dagens aktierekommendationer – Re:NewCell med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Inför osäkra höstbörsen – så har tunga investeringsprofiler agerat

Efter den starka inledningen på året surnade världens aktiemarknader till i augusti. Nu väntar enligt många bedömare en osäker höstbörs. Privata Affärer har därför tittat närmare på hur några tunga..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Shipping- och energiaktier dominerar fortsatt

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av en svensk, sex norska, en dansk och två finska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 24 augusti. Några av..

3. Dagens aktierekommendationer – Re:NewCell med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 24 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Pareto Securities..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Dramatiska sekunder innan kraschen – ”Putins hämnd”

Här slukar lågorna paramilitärgruppen Wagners ledare Jevgenij Prigozjin, enligt medierapporterna –  och Putin pekas nu ut för ”vendettan”. Enligt en brittisk agent hade ledaren för legoknektgruppen Wagner..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Lindroth: 50 procent uppsida i spelbolaget

En av börsens mest hyllade gunstlingar tvingas numera bevisa sig. Halvårsrapporten gav goda besked, konstaterar vår analytiker Jan Lindroth  ✔ Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten  ✔ Uppsida på 50 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Därför är det extrema elpriser idag

Under torsdagen är det extremt höga spotpriser på elen i den södra halvan av Sverige. Både i elområde SE3 och SE4 är priset under dagen drygt 3 kr/kWh – en nivå som senaste observerades i vintras...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

7. Lista: Dagens insynsaffärer - Fingerprint Cards ordförande har köpt aktier för strax över 200 000 kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 24 augusti finner vi bland annat "Fingerprint Cards ordförande har köpt aktier för strax över 200 000 kronor" och "Mahvie..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Regeringen väntas ta i lite extra när man presenterar det finansiella läget och utrymmet för reformer i budgeten för 2024 i..

8. Hotet mot Svantessons skattesänkningar

Regeringen väntas ta i lite extra när man presenterar det finansiella läget och utrymmet för reformer i budgeten för 2024 i eftermiddag. Men den som hoppas på skattesänkningar kan bli besviken...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Nvidia överträffade estimaten

Den amerikanska halvledartillverkaren Nvidia rapporterar ett justerat resultat per aktie på 2:70 dollar för det andra kvartalet...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Thedéen: ”Kronan är för svag”

Efter att den svenska kronan tidigare i veckan noterat sin lägsta kurs någonsin mot euron, uttalar sig nu riksbankschef Erik Thedéen. På måndagen kunde Dagens PS rapportera att den svenska kronan nått nytt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Börstips: Så parerar du mot kronraset

Tre experter som intervjuas av Di guidar dig på aktiemarknaden i spåren av den svenska kronans dramatiska tapp. Som Dagens PS kunde berätta i måndags satte kronan nytt bottenrekord mot euron. Läs mer här: Kronan..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Börsfrossa – kan bli sämsta månaden på ett år

Rädsla för amerikanska räntehöjningar och Kinas haltande ekonomi drar ner de globala aktiemarknaderna mot vad som kan bli sämsta månaden på nästan ett år. Det här skriver Financial Times och uppger att..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Den turkiska centralbanken överraskar med en kraftig räntehöjning. Styrräntan höjs från 17,5 procent till 25 procent för att få..

13. Räntan chockhöjs i Turkiet

Den turkiska centralbanken överraskar med en kraftig räntehöjning. Styrräntan höjs från 17,5 procent till 25 procent för att få bukt med den skenande inflationen...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Pangrapport från Nvidia – krossade estimaten

Chiptillverkaren klådde de högt ställda förväntningarna...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

15. Volvos nya superlyxiga bil – ett vardagsrum på hjul

Volvos största och lyxigaste bil någonsin – så kallas den nya elektriska modellen EM90, som får global premiär den 12 november. ”Föreställ dig ett rörligt utrymme där du bara kan vara du. En plats där du..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt