Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Shipping- och energiaktier dominerar fortsatt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Shipping- och energiaktier dominerar fortsatt

Norden

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av en svensk, sex norska, en dansk och två finska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling och listan ger lämpliga köpkandidater för investerare med en tidshorisont på 1-6 månader.

Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Baserat på Investtechs bakomliggande analysmodeller genererar datorerna tillhörande analystext och den konkreta rekommendationen helt automatiskt.

1) Okeanis Eco Tankers


Okeanis Eco Tankers ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 254. Ger signal om vidare uppgång till 294 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 247 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 247 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

2) Kempower


Kempower Oyj ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 29.03. Målkursen vid 35.59 är nådd, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 35.00 euro. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

3) Hafnia


Hafnia Limited ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien gav också köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 55.60. Ger signal om vidare uppgång till 61.51 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 50.00 kroner. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Hafnia Limited. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

4) Aker Solutions


Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Aker Solutions och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 45.30. Ger signal om vidare uppgång till 58.42 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 43.40 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

5) Höegh Autoliners


Höegh Autoliners ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 61.00 kroner. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

6) Tokmanni


Tokmanni Group visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 14.04 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 13.00 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

7) Seadrill


Seadrill Ltd. visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 410. Målkursen vid 467 är nådd, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 450 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

8) Pandora


Pandora ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 530. Ger signal om vidare uppgång till 800 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 660 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

9) Frontline


Frontline Plc ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 159. Målkursen vid 182 är nådd, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid cirka 182 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 182 kroner utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Frontline Plc. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

OBS! kvartalsrapport har släppts idag efter analysen!

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

10) Autoliv


Autoliv SDB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 964. Ger signal om vidare uppgång till 1096 eller mer. Aktien testar stödet vid cirka 1015 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 1015 kronor utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.


Upplysning: Artikeln är baserad på material från analystjänsten Investtech som publicerades 2023-08-24. Artikeln innehåller samarbetslänkar till Avanza. Börskollen / Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de råd/signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Börskollen / Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt dessa analyser.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Aker Solutions

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt