Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Kursslaktade aktier köps till rea-pris"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Kursslaktade aktier köps till rea-pris" som skrevs av Dagens PS eller "Se upp vid billeasing" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Kursslaktade aktier köps till rea-pris

Hårt straffade aktier på börsen får spararna att klippa till – de kursslaktade aktierna köps till rea-pris, enligt ny statistik. Det är nätmäklaren Nordnet som konstaterar att både fastighetsbolaget SBB och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Electrolux och Scandic Hotels. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. Se upp vid billeasing

Se upp vid billeasing. "Kan stå dig dyrt"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. Placera plockar bort fyra bolag på sin lista över köpvärda aktier - tar in tre nya

Placera tar bort Garo, Microsoft, Palo Alto och Servicenow från sin lista över sexton köpvärda aktier inför augusti.  "Efter kursrallyt i Garo som har skett utan större bolagsnyheter tycker vi att potentialen har..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Alla Affärsvärldens analyser vecka 30

Analyser av Volvo, Rebelle, Hanza, Garo, Kontraktstillverkare, Traton, Nimbus, MedCap samt Afv-portföljen, BuyHold-portföljen, Investeraren och Råduppföljning   ...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. Ny studie: Stort hål i Rysslands ekonomi

Enligt en ny studie mer än haltar Rysslands ekonomi – den uppges vara ”katastrofalt förlamad”, rapporterar medier. Sanktionerna från väst efter Rysslands invasion och pågående krig i Ukraina har slagit hårt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Dagens aktierekommendationer – Lundin Mining och Adidas med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 29 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

8. Rotavdrag går till semesterhus i Spanien

Rotavdrag går till semesterhus i Spanien. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Vinnare & Förlorare - OX2 lyfter efter kraftig vinstökning

Stockholmsbörsen inleder fredagen med stigande kurser. Vindkraftsbolaget OX2 stiger efter att ha ökat sin vinst rejält under kvartalet. Efter 25 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,98 procent till 2 015,61...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Kraftiga börsfall på Hongkongbörsen

E-handelsjätten Alibaba är ett av Hongkongbörsens tunga sänken under fredagsmorgonen, svensk tid, enligt Di.se. Strax efter klockan sex var Hongkongbörsens Hang Seng-index ner med 2,2 procent och ett av sänkena..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Momentumaktier - Dessa fem aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fem nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Sanktioner: Ryssland förlorade 40 procent av BNP

Det är en myt att Ryssland klarar sig bra i en tid av ekonomiska sanktioner från väst, hävdar en grupp forskare i en ny studie. I stället har landet förlorat stort när 1000 utländska företag lämnade. Har..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Vad händer när världens mest skuldsatta befolkning drabbas av en fastighetsmarknad som luften gör ur? Svaret kommer i Sydkorea där..

13. Sydkorea varnar för kris: ”Mest skuldsatta i världen”

Vad händer när världens mest skuldsatta befolkning drabbas av en fastighetsmarknad som luften gör ur? Svaret kommer i Sydkorea där fastighetspriserna störtdyker. Sydkoreas fastighetsmarknad har gått från rykande..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Spararna i juli: Köper SBB och säljer Hemnet

Att Sinchs kurs rasat är en viktig förklaring till att aktien är populär bland spararna, menar Nordnets sparekonom Frida Bratt. – Kursslakten i den tidigare tillväxtstjärnan Sinch får spararna att se rea..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Guide: Så får du lägsta möjliga boränta

I veckan har flera banker höjt sina listräntor för bolån. Samtidigt kommer besked från USA:s centralbank, som trippelhöjer styrräntan, vilket kan få följder även i Sverige. SvD Näringsliv tipsar om hur du kan..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt