Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera

Placera plockar bort fyra bolag på sin lista över köpvärda aktier - tar in tre nya

Placera tar bort Garo, Microsoft, Palo Alto och Servicenow från sin lista över sexton köpvärda aktier inför augusti.

"Efter kursrallyt i Garo som har skett utan större bolagsnyheter tycker vi att potentialen har minskat, även om den underliggande trenden är stark, och aktien får lämna listan", skriver man varför elinstallationsbolaget fått lämna listan.

Gällande de övriga aktörerna, som alla är verksamma inom mjukvarusektorn, bedöms försiktigare kunder bidra till mer negativa utsikter för branschen framöver.

Adderas till listan görs istället lyxkonglomeratet LVMH, som förklaras ha visat styrka med en stark rapport tidigare den här veckan. Även Thermo Fisher plockas in, då Placera spår att företaget kan stå upp bra i händelse av en fortsatt björnmarknad.

"In kommer också teknikkonsulten Afry där vi lockas av en i grunden stabil verksamhet och bra direktavkastning, samtidigt som värderingen har fallit till nivåer där vi tror att botten är nådd eller åtminstone nära", skrivs det om det sista företaget som tas in i portföljen.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2022/07/29/sexton-kopvarda-aktier-i-augusti.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt