Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Riksbanken förklarar varför SBB inte längre är på listan över köpbara obligationer"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Riksbanken förklarar varför SBB inte längre är på listan över köpbara obligationer" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Hernhag: När de stora faller är en botten nära" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Riksbanken förklarar varför SBB inte längre är på listan över köpbara obligationer

Riksbanken köper inte längre obligationer utgivna av SBB.  Richard Bråde på Dagens industri, Di, twittrade i förra veckan om att SBB samt Ilija Batljan Invest, som är SBB:s vd Ilija Batljans ägarbolag, inte..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – SSAB och Embracer med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 10 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. Hernhag: När de stora faller är en botten nära

Kriser och börskrascher brukar kräva sina offer..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. Kraschen lunkar på

I en tidigare analys visade vi att den trend som börsen nu har påminner om tidigare nedgångar. Trenden sedan dess har fortsatt i samma spår. När är botten nådd?..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

5. Tre köptips från Börsveckan

Och fem aktier du kan avvakta med..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Veckans TA – Arctic Paper, Boliden & Orrön Energy

Veckans TA – v41 2022-10-10 I detta avsnitt av Veckans Ta tittar vi närmare på tre aktier som presterat väldigt bra i år sett till marknadens prestation. Först tittar vi på den tekniska biten för Arctic Paper,..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - BE Group tappar på vinstvarning

Stockholmsbörsen inleder den nya veckan med att handlas i negativt territorium. Stålgrossisten BE Group tappar rejält efter att ha lämnat en vinstvarning innan börsen öppnade.  Efter 26 minuters handel var OMXS30..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 10 oktober finner vi bland annat "Media and..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 10 oktober finner vi bland annat "Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav" och "Diamyd Medicals vd..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Högsta dieselpriset någonsin efter monsterhöjning

Högsta dieselpriset någonsin efter monsterhöjning. Höjdes med hela 95 öre på måndagsmorgonen..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Lufthansa förbjuder Airtags i bagaget

Lufthansa förbjuder Airtags i bagaget..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Börsveckan ger köpråd för Revolution Race, Arla Plast och Raketech

Börsveckan ger köpråd för Revolution Race, Arla Plast och Raketech i  den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Fenix Outdoor, Skistar, Nelly, Hanza och Bubbleroom.   Outdoor-klädbolaget..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Fed-toppen: Kan sänka inflationen ”relativt snabbt”

Och göra det utan att orsaka en recession eller förhöjd arbetslöshet..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Kärnkraftverket Olkiluoto 3 (OL3) testades i förra veckan på full effekt – 1 600 MW. Milstolpen kommer lägligt – mitt under..

13. Ny finsk kärnkraft kan sänka svenska elpriserna

Kärnkraftverket Olkiluoto 3 (OL3) testades i förra veckan på full effekt – 1 600 MW. Milstolpen kommer lägligt – mitt under energikrisen och inför den stundande rysskalla vintern. Och det kan pressa de svenska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Riksbanken: Därför köper vi inte SBB-obligationer

SBB och Ilija Batljan Invest återfinns inte längre på Riksbankens lista över köpbara obligationer...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

15. Kraftig ökning av ’margin calls’ bland småsparare

Den kraftiga börsnedgången har nu fått stora investerare att tvingas att sälja aktier. I förra veckan fick Castellums storägare Rutger Arnhult storsälja aktier på grund av en för häftig belåning. Detsamma..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt