Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "S&P bekräftar ratingen BBB- för SBB - utsikterna är negativa"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "S&P bekräftar ratingen BBB- för SBB - utsikterna är negativa" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Äntligen vet forskare varför vi blir förkylda på vintern" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. S&P bekräftar ratingen BBB- för SBB - utsikterna är negativa

Ratingbolaget Standard & Poors, S&P, har bekräftat sitt kreditbetyg BBB- för fastighetsbolaget SBB. Utsikterna är negativa. Det framgår av ett pressmeddelande.  Det betyder att SBB fortsatt är klassat som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Industrivärden med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 7 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Goldman Sachs..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Bakterier och virus finns runt omkring oss året om, så varför blir vi mer förkylda och får mer influensa och covid-19 när det är..

3. Äntligen vet forskare varför vi blir förkylda på vintern

Bakterier och virus finns runt omkring oss året om, så varför blir vi mer förkylda och får mer influensa och covid-19 när det är kallt ute? Nu är vintern här, vilket även betyder att influensa- och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Majoriteten jobbar inte längre ihop till sin pension

Sveriges pensionssystem håller på att falla sönder, sönderfallet kan kopplas till politiska beslut som fattats de senaste två åren. Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, menar att kopplingen mellan..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. SBB-aktien faller då Goldman Sachs upprepar sitt säljråd efter Brookfield-affären - BN

Fastighetsbolaget SBB aktie tappar på onsdagen efter att Goldman Sachs upprepat sitt säljråd efter miljardförsäljningen till Brookfield. Det rapporterar Bloomberg News.  Analyshuset uppdaterar också sina estimat...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Ryska oligarker tar över jordbruksmark i Ukraina

Ryska oligarker har tagit över enorma ytor jordbruksmark i Ukraina sedan invasionen startade. Målet är att ha inflytande över några av världens största spannmålsskördar och öka Moskvas ekonomiska makt. Det är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Embracer flyttar till Nasdaq Stockholm den 22 december

Gamingbolaget Embracer har godkänts för notering på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 22 december. Sista handelsdag på First North blir därmed den 21 december. Det framgår av ett pressmeddelande.  -..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med lägre kurser. Bland förlorarna finns BHG som meddelat en nyemission om 800 miljoner kronor.  Efter..

8. Vinnare & Förlorare - BHG faller på nyemission

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med lägre kurser. Bland förlorarna finns BHG som meddelat en nyemission om 800 miljoner kronor.  Efter 26 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,42 procent till 2 102,41. Indexet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Morningstar: Vinnaraktierna som fortfarande är undervärderade

Morningstar: Vinnaraktierna som fortfarande är undervärderade. Listar sina tolv favoriter..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. SBB-aktien faller när Goldman Sachs upprepar sitt säljråd

Fastighetsbolaget SBB aktie tappar på onsdagen efter att Goldman Sachs upprepat sitt säljråd efter miljardförsäljningen till Brookfield...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ny smäll för Kinnevik – värderingen slaktas för Norges Mathem Oda

Ny smäll för Kinnevik – värderingen slaktas för Norges Mathem Oda. Kallas för ”en massaker” i norska medier...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

12. Fem sätt att vinna på ekonomikrisen

Artikel från Inredningsvis Även om en ekonomisk kris kan orsaka stora problem för de flesta, behövs dessa sämre tider ibland. Lågkonjunkturer kan hjälpa till att återställa marknaden och kyla ner allt efter..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Årets rusande elpriser gör att många hushåll måste vända på slantarna. Men för de med ett hembatteri kan man istället tjäna..

13. Tjäna 45 000 på el i vinter – med virtuellt kraftverk

Årets rusande elpriser gör att många hushåll måste vända på slantarna. Men för de med ett hembatteri kan man istället tjäna storkovan på den dyra elen – tack vare ny teknik och ett ”virtuellt kraftverk”..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Lista: Dagens insynsaffärer - Chef för försörjningskedja i Hexatronic säljer aktier för drygt 0,9 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 7 december finner vi bland annat "Chef för försörjningskedja i Hexatronic säljer aktier för drygt 0,9 miljoner kronor"..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Varning: Finansmarknaden kommer ”chockas”

Banken Standard Chartered menar att det finns flera riskabla scenarier som kan vänta finansmarknaden i framtiden. Sannolikheten för finansiella chocker är ”inte lika med noll” framöver.   Finansmarknaden i USA..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt