Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SBB den fastighetsaktie med störst potential enligt analytikerna - Di"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "SBB den fastighetsaktie med störst potential enligt analytikerna - Di" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Elkem och Tryg med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. SBB den fastighetsaktie med störst potential enligt analytikerna - Di

Fastighetsbolaget SBB har störst potential på ett års sikt. Det enligt fastighetsanalytiker som Dagens Industri intervjuat vid fastighetsdagarna i Båstad. Det som gör SBB till en favorit är bland annat de lågt..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Nibe och Sinch får sänkt riktkurs – Här är dagens aktierekar onsdagen den 13 juli!

Nibe och Sinch får sänkt riktkurs – Här är dagens aktierekar onsdagen den 13 juli! Carnegie höjer riktkursen för OX2 till 90 kronor (83), upprepar behåll Carnegie inleder bevakning av..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 13 juli. Några av de..

3. Dagens aktierekommendationer – Elkem och Tryg med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 13 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Den isländska sagan om Ilija Batljan och SBB

Finns det likheter mellan de isländska bankernas bländande storhetstid i början av 2000-talet och SBB:s Ilija Batljans framfart? John Skogman ser ett släktskap - men också betydande skillnader - i framgångssagorna..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Köpläge på Sinch och Viaplay

Kursen på Sinch har rasat de senaste dagarna. Det gör att Goldman Sachs rekommenderar köp av Sinch som sysslar med molnbaserade kommunikationstjänster. Riktkursen sänks till 180 från 281 kronor. Här är andra..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Goldman Sachs: Sinch får det fortsatt svårt

Goldman Sachs: Sinch får det fortsatt svårt. Omvärderar analysen..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Nedåt i väntan på amerikanska inflationssiffror i eftermiddag

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat nedåt på onsdagen. Marknaden väntar med spänning på den amerikanska inflationssiffran som kommer kablas ut vid halv tre-tiden i dag. Enligt Bloomberg väntas inflationen..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Konsumentpriserna i USA ökade mer än väntat i årstakt i juni..

8. Inflationen i USA högsta på 40 år – börsen faller

Konsumentpriserna i USA ökade mer än väntat i årstakt i juni..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

9. Kraschen i Rysslandsfonder: 100 000 är värt en 500-lapp

Proppen har bokstavligt gått ur Rysslandsfonder och ett innehav på 100 000 kronor före kriget är nu värt en futtig 500-lapp. Det är Dagens Nyheter som denna gång berättar om hur hårt PPM-spararna drabbats av..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Banker vinnare när räntan höjs

Normalt sett gynnas bankerna av stigande räntor – men en viktig detalj kan skilja den här gången. Samtidigt finns fler faktorer som gör att kurserna ändå kan peka uppåt efter rapportfloden...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Analytiker: Ta det väldigt försiktigt vid aktieköp

Hela havet stormar. Det gäller både börsen och världsekonomin. I det läget drar storföretagens rapportsäsong i gång på allvar. Analytikerna råder att vara väldigt försiktig med att köpa aktier enbart för..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Inflationen chockar på nytt USA – börsen rasar

USA:s konsumentprisökningar tar på nytt analytikerna på sängen med en inflation som var hela 9,1 procent i årstakt i juni. Det här rapporterar bland andra CNBC med hänvisning till siffrorna från USA:s..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Priserna på bränsle har sänks kraftigt i dag – så här mycket har bensin- respektive dieselpriset sänkts och gjort det billigare att..

13. Nu är det mycket billigare att tanka

Priserna på bränsle har sänks kraftigt i dag – så här mycket har bensin- respektive dieselpriset sänkts och gjort det billigare att tanka bilen. På Expressen heter det att en ”jättesänkning” av..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Börsfall efter amerikanska inflationssiffror

Onsdagens statistik om rekordhög inflation i USA fick Stockholmsbörsen att surna till rejält. Det breda OMXS-indexet backade 1,8 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Katastrof – lyxyacht fastnade under bro

Det gäller att ha koll på marginalerna och vattenståndet när man ska passera med båt under broar – något som besättningen på lyxyachten Idol verkar ha glömt. Tidigare i sommar skulle den 58,9 meter långa..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt