Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SBB ökade intäkterna men minskade förvaltningsresultatet"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "SBB ökade intäkterna men minskade förvaltningsresultatet" som skrevs av Realtid eller "Ilija Batljans SBB gör brakförlust på miljarder" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. SBB ökade intäkterna men minskade förvaltningsresultatet

Fastighetsbolaget SBB redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna fortsatte att öka...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

2. Sven Hagströmer: Det städar upp på börsen

Kände finansveteranen Sven Hagströmer gillar blankaraktivism så länge den är transparent, då håller det rent på börsen, anser han. I måndags blev Sinch ifrågasatt av en aktivistfirma, berättar Di och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Redan hårt pressade fastighetsbolaget SBB redovisar en förlust före skatt på 2,6 miljarder kronor för andra kvartalet...

3. Ilija Batljans SBB gör brakförlust på miljarder

Redan hårt pressade fastighetsbolaget SBB redovisar en förlust före skatt på 2,6 miljarder kronor för andra kvartalet. Miljardförlusten kan jämföras med vinsten på drygt 6,9 miljarder kronor under samma tid i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. SBB blöder miljarder – säljer fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget ska fortsätta att sälja tillgångar. Det säger vd Ilija Batljan som redovisar en förlust på 2,7 miljarder före skatt för andra kvartalet. SBB rasar på börsen...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – Aker Solutions och Twitter med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 14 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: SEB sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Visset facit för Storskogen

Storskogens börsvärde på cirka 25 miljarder bygger på att 170 gjorda förvärv skapar långsiktigt värde...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Time: En av världens bästa platser finns i Sverige

I veckan presenterade tidskriften Time sin årliga lista över världens bästa platser. En svensk ort kvalade in på årets lista...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen har inlett torsdagssessionen med en viss dragning nedåt. Rapportflödet har stegrats ytterligare och under morgonen har..

8. Vinnare & Förlorare - SEB klättrar på rapport

Stockholmsbörsen har inlett torsdagssessionen med en viss dragning nedåt. Rapportflödet har stegrats ytterligare och under morgonen har storbolagen Ericsson, SBB och SEB fått bekänna färg. Efter cirka 30 minuters..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Bill Gates donerar 212 miljarder – vill ge medan han lever

Bill Gates flyttar över drygt 212 miljarder kronor av sin privata förmögenhet till Bill and Melinda Gates Foundation som nu spenderar mer pengar på grund av kriget i Ukraina och pandemin. Stiftelsen Bill and Melinda..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Creades slaktar Apoteas värdering – med flera miljarder

Apotea värderas till drygt 6 miljarder kronor av Creades i den senaste kvartalsrapporten...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Vissa människor behöver mycket mindre sömn än andra

Vetenskapliga rön visar att en del människor är genetiskt betingade att behöva sova mycket mindre än de sju till åtta timmar som vanligtvis rekommenderas. Studier har visat att personer som behöver mindre sömn..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Ericsson rasade på sur börs

Stockholmsbörsens breda OMXS-index fortsatte nedåt på torsdagen, nu med 1,5 procent. Bland sänkena fanns telekomjätten Ericsson...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Storbanken SEB slår marknadens förväntningar med sin delårsrapport. Banken står starkt, säger vd Johan Torgeby, men varnar samtidigt..

13. SEB gör stora vinster på höjda räntor

Storbanken SEB slår marknadens förväntningar med sin delårsrapport. Banken står starkt, säger vd Johan Torgeby, men varnar samtidigt för fortsatta ekonomiska utmaningar. – Det är en förfärlig geopolitisk tid..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Den höga inflationen i världen kommer att bestå de kommande åren - Ifo

Världen kommer att präglas av en fortsatt hög inflation under de kommande åren. Det är slutsatsen av en undersökning gjord av Ifo-institutet och Swiss Ecconomic Policy Institute med 663 ekonomer i över 100..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Ericsson rasar tio procent efter delårsrapport

Ericsson vinst steg andra kvartalet, men resultatet nådde ändå inte upp till analytikernas förväntningar. Kursen rasar efter rapporten, och är ned 10 procent. Vd Börje Ekholm berättar att nedstängningen i..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt