Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SBB:s Ilija Batljan största strykpojken i kreditoron"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "SBB:s Ilija Batljan största strykpojken i kreditoron" som skrevs av Dagens PS eller "Sven Hagströmer golvar SBB-aktien – ”absurd” affärsidé" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. SBB:s Ilija Batljan största strykpojken i kreditoron

Över 70 procent av börsvärdet har gått upp i rök i år för Ilija Batljans SBB i takt med ökad kreditoro i fastighetssektorn, enligt Dagens Industri. SBB är långtifrån ensamt om att straffas på aktiemarknaden..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Fritt fall för SBB-aktien

Det är fritt fall på börsen för fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) och aktien rasar med över 11 procent. Därmed har aktien – som även fallit hårt tidigare i veckan – tappat 76 procent..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

SBB-aktien har störtdykt på Stockholmsbörsen under förmiddagen efter en totalsågning av kände finansmannen Sven Hagströmer...

3. Sven Hagströmer golvar SBB-aktien – ”absurd” affärsidé

SBB-aktien har störtdykt på Stockholmsbörsen under förmiddagen efter en totalsågning av kände finansmannen Sven Hagströmer. Fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, är den aktie som fått mest stryk..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Nordnet: Här är miljonärernas favoritaktier

Nordnet: Här är miljonärernas favoritaktier. Klassiska Investor i topp..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Sven Hagströmer: SBB:s affärsidé är ”absurd”

SBB har lyckats locka närmare 230 000 aktieägare, men Sven Hagströmer är inte imponerad.\r\n\u003cdiv class=\u0022ad ad\u002d\u002darticlemodule\u0022\u003e\r\n\u003cdiv id=\u0022articlemodule-4\u0022..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Nedåt för Stockholmsbörsen, Rejlers sticker ut

Stockholmsbörsen inleder onsdagens handel med en rejäl nedgång. Teknikkonsulten Rejlers sticker ut med en uppgång efter att Carnegie höjt sin rekommendation till köp från behåll.  Efter 26 minuters handel var..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Carlström döms till fängelse för grovt insiderbrott

Johan Carlström döms för grovt insiderbrott vid fyra tillfällen under perioden från februari 2013 till mars 2014 avseende insiderinformation om börsnoterade bolaget Fingerprint Cards AB...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

På fredag är det midsommarafton i Sverige och elbilstillverkaren Polestar firar midsommar genom att göra entré på USA-börsen. Handeln..

8. Glad midsommar för Polestar – gör börsdebut

På fredag är det midsommarafton i Sverige och elbilstillverkaren Polestar firar midsommar genom att göra entré på USA-börsen. Handeln i Polestar-aktien drar i gång på Wall Street i New York på midsommarafton..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Johan Carlström döms till fängelse

Johan Carlström, storägare och ordförande i Fingerprint Cards, döms av tingsrätten till fängelse i ett och ett halvt år för grovt insiderbrott. – Domen kommer att överklagas, säger advokat Johan Eriksson,..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Experten om ny lag för källskatt på utdelning: ”Dagens system är enklare”

En ny lag om källskatt på utdelning föreslås träda i kraft nästa år – men experter som Realtid har pratat med tycker att lagförslaget är onödigt krångligt...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Powercell får order värd cirka 37 miljoner kronor

Bränslecellbolaget Powercell har fått en order värd cirka 37 miljoner kronor från amerikanska Maritime Partners. Ordern ska levereras under tredje kvartalet 2023. Det framgår av ett pressmeddelande. Kunden Maritime..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Bostadsrätter: Varning för kraftiga avgiftshöjningar

Bostadsrätter: Varning för kraftiga avgiftshöjningar. Experten: Lätt att underskatta behovet av höjningar..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Nedgången på Stockholmsbörsen var inledningsvis bred men handeln återhämtade sig något på onsdagseftermiddagen. OMXS-index avslutade..

13. Nedåt på Stockholmsbörsen

Nedgången på Stockholmsbörsen var inledningsvis bred men handeln återhämtade sig något på onsdagseftermiddagen. OMXS-index avslutade på minus 0,6 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Kaliningrad skärper ton mellan Nato och Ryssland

Ryssland kommer säger att man kommer att slå tillbaka efter att Litauen i veckan tillkännagav att man tillämpar EU-sanktioner på transporter till Kaliningrad. Litauen har förbjudit transporter av sanktionerat gods..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Test: Bästa laddboxen 2022 – den ska du köpa

Bor man i villa och har en elbil är en laddbox en bra lösning för att slippa krångel. Framför allt är det skönt att veta att bilen är fulladdad på morgonen. I M3:s test finns en klar vinnare för hemmaladdare..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.