Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SBB:s offentliggör information om utdelning av Amasten"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "SBB:s offentliggör information om utdelning av Amasten" som skrevs av Finanstid eller "Enorma summorna: Så mycket har blankarna förlorat i SBB" av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. SBB:s offentliggör information om utdelning av Amasten

Styrelsen för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) kallade den 28 november 2022 sina aktieägare till extra bolagsstämma den 21 december 2022 för att besluta om förslaget att dela ut samtliga SBB..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Xbrane Biopharma och Orrön Energy med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 8 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Pareto Securities..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. Enorma summorna: Så mycket har blankarna förlorat i SBB

Efter kursrusningen - blankarna ligger rejält back just nu..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. Då tror privatsparare  att börsen bottnar

Här är aktierna som lockar till köp..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

5. Experterna: Aktierna du ska köpa och inte köpa nästa år

Bolagen som experterna tror på - småspararfavoriten nämns..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Systemair stiger något på rapport

Stockholmsbörsen vänder uppåt under den inledande handeln där Systemairs aktie får luft under vingarna och aktieägarna i Munters kan glädjas åt höjda finansiella mål.  Efter cirka 20 minuters handel var OMXS30..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Putin om kärnvapen: ”Inte blivit galna”

”Vi har inte blivit galna”, säger Rysslands ledare Vladimir Putin om kärnvapen, men han tonar ned risken för en rysk kärnvapenattack. Trots Rysslands förluster i kriget i Ukraina lovar den ryske presidenten i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av en svensk, sex norska och tre danska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska..

8. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Novo Nordisk, Billerud och Flex LNG på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av en svensk, sex norska och tre danska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Lista: Dagens insynsaffärer - Akelius har inte köpt Arnhults aktier - Di

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 8 december finner vi bland annat "Akelius har inte köpt Arnhults aktier - Di" och "Precise Biometrics emitterar och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Wall Street på plus i börsöppningen

Wall Street på plus i börsöppningen. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Europa ljusnar – aktiemarknad vänder upp

Den mörka vintern i Europa ser ljusglimtar där investerare nu åter igen satsar på aktier. Indexet Euro Stoxx 50 har hittills ökat med runt 19 procent under kvartalet. Problemen har som bekant avlöst varandra och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Svenska maffian skjuter, mördar – och lurar äldre

Det är samma kriminella gäng i Sverige bakom det dödliga skjutvåldet som bedrägerierna mot äldre, enligt ny kartläggning. ”Det som förvånade oss var att kopplingen var så pass stor och stark och tydlig”,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Han är känd för att vara en dysterkvist, men han brukar få rätt – Dr Doom som han kallas – och nu tar han höjd för ett börsras..

13. Dr Dooms svarta prognos: Spår börsras på 25 procent

Han är känd för att vara en dysterkvist, men han brukar få rätt – Dr Doom som han kallas – och nu tar han höjd för ett börsras på 25 procent. I en tv-intervju för nyhetskanalen Bloomberg (Youtube) pratar..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Ny rapport: Comeback för kontanter

Swish är den mest använda betalmetoden när svenskar handlar online, medan bankkort är vanligast vid köp i fysisk butik. Det visar statistik från Sveas nya rapport Payments in the Nordics. Rapporten visar även att..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

15. SBB:s bostadsdel ska nå över 10% avkastning

Fastighetsbolaget SBB:s kommande avknoppning Amasten har spikat flera finansiella mål...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt