Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SEB tonar ner raset för Sinch"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "SEB tonar ner raset för Sinch" som skrevs av Privata Affärer eller "Sinch fortsätter falla kraftigt dagen efter Ningis blankarrapport" av Finanstid – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. SEB tonar ner raset för Sinch

Aktien backade 28 procent i går..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. SBB:s riktkurs sänks dramatiskt

Investmentbanken Goldman Sachs räknar med ytterligare kursfall i SBB och sänker riktkursen med hela 10 kronor. ”Goldman Sachs sänker riktkursen för SBB till 15 kronor från 25 kronor, upprepar neutral. Det är den..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Under måndagskvällen efter att börsen hade stängt publicerade Sinch ett pressmeddelande där det framgår att bolagets resultat för..

3. Sinch fortsätter falla kraftigt dagen efter Ningis blankarrapport

Under måndagskvällen efter att börsen hade stängt publicerade Sinch ett pressmeddelande där det framgår att bolagets resultat för det andra kvartalet kommer att tyngas av 162 MSEK i kostnader för skickade SMS..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Haypp Group och Alfa Laval med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 12 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Morgan Stanley..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - Hexatronic klättrar på omvänd vinstvarning

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat nedåt på tisdagen. Hexatronic stiger mot strömmen efter omvänd vinstvarning. Sinch har det fortsatt tungt efter jätteraset igår. Efter 15 minuters handel var OMXS30..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. SBB nära budpliktsgränsen i JM

Fastighetsbolaget SBB balanserar på budpliktsgränsen i JM och en enda aktie ytterligare skulle innebära att SBB tvingas lägga bud på hela JM, i enlighet med budplikten...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

7. Sinch vinstvarnar – efter blankare gått till attack

Sinchs resultat för det andra kvartalet påverkas negativt med 162 miljoner kronor efter en omvärdering, uppger bolaget i ett pressmeddelande...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

För de som vill spela defensivt på börsen och sova gott om natten är läkemedelsbolaget AstraZeneca och konsumentvaruföretaget Essity..

8. Trygga bolag är SEB:s börsfavoriter

För de som vill spela defensivt på börsen och sova gott om natten är läkemedelsbolaget AstraZeneca och konsumentvaruföretaget Essity bäst val. Vill man däremot förlita sig på SEB:s analytikers bästa tips så..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Ilija Batljan: Vi fortsätter sälja tills ratinginstituten är nöjda

Bostadsbolaget SBB är satt under press och hittills i år har bolaget tvingats sälja av projekt för 9 miljarder...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

10. Ännu en Tesla-dödsolycka har inträfat

Många tror att framtidens självkörande bilar kommer att leda till färre dödsolyckor. Att emellertid utveckla ett system som kan hantera allt en körtur kan tänkas bjuda på är lättare sagt än gjort. Det är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Stockholmsbörsen vänder upp

Morgonens kursnedgång på Stockholmsbörsen är nu raderad. Vid 15-tiden är OMXS-index upp svagt, plus 0,3 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Hjärnforskaren: Har fått en andra chans till livet

Hon har dött en gång på ett berg i Iran. Nu vill hjärnforskaren Mouna Esmaeilzadeh ta över världen med sitt investmentbolag – som säger sig ha forskat fram en formel för framgång...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Hittills har spararna plockat ut 14 miljarder kronor från de tidigare så populära teknikfonderna TIN Ny Teknik och Swedbank Robur Ny..

13. Svenska teknikfonder under press – kan få svårt sälja aktier

Hittills har spararna plockat ut 14 miljarder kronor från de tidigare så populära teknikfonderna TIN Ny Teknik och Swedbank Robur Ny Teknik – nu flaggar Affärsvärlden för att fonderna kan få svårt att sälja..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

14. Hade 10 miljarder dollar – nu är allt borta

Kryptohedgefonden har gått från 10 miljarder dollar till noll på bara drygt tre månader – en ofattbart tung och smärtsam krasch. Så sent som i mars förvaltade Three Arrows Capital (3AC) omkring 10 miljarder..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Affärsvärlden ger neutralt råd för Zaptec

Laddstationsbolaget Zaptec står inför en internationell expansion och frågan är om bolaget kan leverera på den konkurrensutsatta marknaden. Det frågar sig Affärsvärlden och anser att Zaptec är värd att ha..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt