Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Storbanker: Köp Embracer - men behåll Evolution"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Storbanker: Köp Embracer - men behåll Evolution" som skrevs av Affärsvärlden eller "Ilija Batljan i köptoppen - så har OMXS30-VD:arna agerat i år" av Affärsvärlden – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Storbanker: Köp Embracer - men behåll Evolution

Storbanker: Köp Embracer - men behåll Evolution. Köp Embracer och behåll Evolution...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Småsparare rasar mot tidigare börsraket

”Det är ett bolag som absolut inte borde befinna sig på börsmarknaden”, säger småsparare om den tidigare börsraketen. Ronny Jansson, som intervjuas av SVT, uppges ha förlorat omkring 300 000 kronor i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Astra Zenecas Pascal Soriot och SBB:s Ilija Batljan är de OMXS30-VD:ar som tankat mest aktier i år...

3. Ilija Batljan i köptoppen - så har OMXS30-VD:arna agerat i år

Astra Zenecas Pascal Soriot och SBB:s Ilija Batljan är de OMXS30-VD:ar som tankat mest aktier i år...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Tryg och Per Aarsleff med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 8 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie inleder..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Hernhag: Bäst att öka försiktigt

Hernhag: Bäst att öka försiktigt. Föredrar kvalitetsbolag..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Så investerar Warren Buffett – fem trumfkort

Runt 70 procent av aktierna i Warren Buffetts börsportfölj består av fem jättar – här ser du vilka bolagen är om du vill skugga Wall Street-ikonen. Under årets andra kvartal backade förvisso Warren Buffetts..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - SAS stiger efter framröstat avtal

Stockholmsbörsen inleder den nya veckan med stigande kurser. Bland vinnarna finns SAS efter att flygbolagets piloter röstat för det nya kollektivavtalet.  Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,78 procent..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Rysslands vapen och utrustning som används i Ukraina är beroende av elektronik som produceras i väst, Japan, Taiwan och Sydkorea. Det..

8. Rysslands krigsmakt beroende av komponenter från väst - Nikkei

Rysslands vapen och utrustning som används i Ukraina är beroende av elektronik som produceras i väst, Japan, Taiwan och Sydkorea. Det skriver Nikkei och hänvisar till en rapport. Enligt en rapport från den..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Världens tio bästa och sämsta platser att bo på

När Economist Intelligence Unit, EIU, rankar världens tio bästa respektive sämsta platser att bo på ligger städer i Skandinavien med god infrastruktur bra till. De sämsta länderna brottas istället med..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Så mår en diesel efter 2 miljoner kilometer

Den genomsnittliga svensken kör drygt 1 500 mil om året. I USA har en Ford-ägare kört sin bil 26 000 mil om året, varje år i åtta år. Det blir nästan 2,1 miljoner kilometer, en bedrift som genomfördes i en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Stockholmsbörsen väntas öppna starkt

Efter en turbulent börsvecka väntas Stockholmsbörsen öppna på plus 0,5 procent, och därmed återhämta sig från fredagens ras...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Wall Street-guru: Därför investerar du fel

Fyra mänskliga faktorer bär huvudansvaret när dina investeringar blir fel, enligt Wall Street-legenden Jim O’Shaughnessy. Det är det mänskliga operativsystemet, Human OS, som har största skulden för våra..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Det är lätt att tappa sugen som aktieinvesterare i björnmarknader som denna. Därför är det viktigt att påminna om att aktier är..

13. Tappa inte sugen – analys visar att aktier är bäst

Det är lätt att tappa sugen som aktieinvesterare i björnmarknader som denna. Därför är det viktigt att påminna om att aktier är historiens bästa investeringstillgång. För de som tvivlar är grafen nedan bevis..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Nyhetssvepet måndag 8 augusti

Det senaste från BioStock » Scandion Oncology investerar för att expandera sin tidiga pipeline » Hälften av patienterna rekryterade i Alzinovas kliniska Alzheimerstudie » Lipum har vind i seglen inför fas I »..

En nyhet från Biostock som du kan ta del av här.

15. Svårt och dyrt att binda elpriset

I södra Sverige kan elen bli dubbelt så dyr i vinter. Och för den som vill ha el till fastpris är det både betydligt dyrare och svårare än förra året att få ett avtal...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alzinova

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.