Alzinova (ALZ) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Alzinova aktie

ALZ  

Alzinova är ett bioteknikbolag. Bolaget är specialiserade inom terapeutiskt behandling av Alzheimers och bedriver idag forskning och utveckling av peptider som vidareutvecklas som vaccin. Utöver utvecklar bolaget även diverse forskningsverktyg inom arbetsområdet. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades under 2011 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Alzinova tillhör sektorn Hälsovård och branschen Biotech. Bolaget har ett börsvärde på 114 MSEK, en omsättning på 11 MSEK och med ett resultat på -6 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Alzinova

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Alzinova (ALZ) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Alzinova aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern ALZ. Aktien har ett P/E-tal på -17.6 och P/S-tal på 7.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Alzinova utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Alzinova Avanza – se aktiekurs idag

Se Alzinova senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Alzinova – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Alzinova.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Alzinova.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Alzinova

Alzinova

TickerALZ
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschBiotech
Börsvärde114 MSEK
Omsättning11 MSEK
Vinst-6 MSEK
P/E-17.6
P/S7.7

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Alzinova

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Alzinova? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter