Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Svenska aktierna som Warren Buffett själv skulle ha köpt"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Svenska aktierna som Warren Buffett själv skulle ha köpt" som skrevs av Privata Affärer eller "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Hemnet, Kempower och Okeanis på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Svenska aktierna som Warren Buffett själv skulle ha köpt

Vilka svenska aktier skulle Warren Buffett köpa? Privata Affärer har låtit några av Sveriges främsta förvaltare att plocka ut sina kandidater. Dessutom listar vi fonderna som följer Buffett och hans..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Embracer med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Citigroup sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fyra svenska, tre norska, en dansk och två finska aktier. Listan baseras på..

3. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Hemnet, Kempower och Okeanis på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fyra svenska, tre norska, en dansk och två finska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Varning: Här är bolagen du inte vill investera i

Livet som investerare är kantat av både bra och dåliga affärer, men det finns hjälp att få. Här följer en sammanställning över bolag som du verkligen vill se upp för och varför. Tänk den som på förhand..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Fastighetskrisen djupnar – nu flyr spararna sin kos

Nu flyr spararna fastighetsfonderna. Samtidigt säljer fastighetsbolagen vad de kan och krisen skördar allt fler offer. I en uppsjö av nyheter kring fastighetsmarknaden dominerar säljrubrikerna. Samma dag som Nyfosa..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Lista: Tio storbolag som väntas höja utdelningen rejält

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats I skakiga tider på börsen skadar det inte med lite extra utdelning. Dagens Industri har samlat de bolag som spås..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Volvo Cars stiger på starka försäljningssiffror

Stockholmsbörsen handlas upp under torsdagsmorgonens handel. Volvo Cars stiger efter att försäljningen stigit tydligt under september.  Efter 26 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,31 procent till 2 123,41...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Värmeteknikbolaget Nibes aktie har efter en häftig omvärdering kommit ned på jorden igen. Aktien har nästan halverats från toppen vid..

8. Placera ser köpläge i Nibe efter kursfallet

Värmeteknikbolaget Nibes aktie har efter en häftig omvärdering kommit ned på jorden igen. Aktien har nästan halverats från toppen vid förra årsskiftet och med en nedgång på närmare 30 procent i år är det..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Citi ser köpläge i Embracer - Di

Citi ser ett köpläge i gamingbolaget Embracer som under onsdagen föll till den lägsta nivån på fem och ett halvt år. Det rapporterar Dagens industri. Citi noterar att aktien tappat 34 procent från senaste..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Nu försvinner flaskorna från Systembolaget

Först plastkassarna. Nu glasflaskorna. Systembolaget går vidare i arbetet med att halvera sin klimatpåverkan. 2030 ska Systembolaget ha halverat sin klimatpåverkan jämfört med situationen 2019. Ett steg togs..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Felix Herngren – stormrik tv-kändis

Nu blottläggs populära skådespelaren Felix Herngrens förmögenhet, och det går riktigt bra för mångsysslaren. Ett av Felix Herngrens bolag, FLX tv AB, omsätter enligt Nyheter24 över 200 miljoner kronor,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Handelsbanken ser köpläge i Tele2: "Vi noterar medvinden"

Handelsbanken tror att teleoperatören Tele2 kan få fart i samband med sin rapport för det tredje kvartalet...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen avancerade på torsdagen. Därmed bröts en tre dagar lång trend där OMXS30 stängt på lägre nivåer. Sinch och SBB..

13. Uppgången tilltar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen avancerade på torsdagen. Därmed bröts en tre dagar lång trend där OMXS30 stängt på lägre nivåer. Sinch och SBB tillhörde vinnarna medan Ericsson och H&M sänktes...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Lista: Bolagen som spås höja utdelningen mest

I skakiga tider på börsen skadar det inte med lite extra utdelning. Dagens Industri har samlat de bolag som spås höja utdelningen mest. ..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

15. Thunholm: Sätt in Wagnergruppen mot gängen

Eftersom inget kan göras, som kostar massa pengar och som verkar långsiktigt, bör vi öppna för möjligheten att sätta in legosoldater mot gängen, menar Fredric Thunholm...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.