Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”" som skrevs av Börskollen eller "Lista: Dagens insynsaffärer - Kindreds vd har köpt aktier för cirka 4,8 miljoner kronor" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av tre svenska, två danska, tre norska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Di pekar ut fem aktier att köpa efter gårdagens inflationssiffra - Di

Igår tog börsen ett glädjeskutt efter att den amerikanska inflationen kom in lägre än väntat.  Den försiktige investeraren lär vilja se fler positiva tecken men för den optimistiska kan det finnas läge att ta..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 11 augusti finner vi bland annat "Kindreds vd..

3. Lista: Dagens insynsaffärer - Kindreds vd har köpt aktier för cirka 4,8 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 11 augusti finner vi bland annat "Kindreds vd har köpt aktier för cirka 4,8 miljoner kronor" och "Styrelseledamot i Investor..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Vestas Wind Systems och Walt Disney med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 11 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: DNB sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - G5 Entertainment faller rejält efter rapporten

Stockholmsbörsen inleder torsdagen med stigande kurser. Spelutvecklaren G5 Entertainment faller efter att ha vänt till förlust under kvartalet.  Efter 24 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,27 procent till 2 030..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Banker höjer räntan trots lägre kostnader

Marknadsräntorna faller men bankerna fortsätter – trots minskade upplåningskostnader – att höja räntorna för redan hårt pressade hushåll. SvD uppger att marknadsräntorna på senaste tiden vänt nedåt,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Billiga städer att leva i – sex tips

Tycker du att allt har blivit för dyrt? Letar du efter en plats där inflationen inte biter? Business Insider har sammanställt en lista över sex billiga städer i världen där du kan leva för ungefär 10 000 i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Rekordhögt elpris i södra Sverige. Högre än vinterns rekordnivåer..

8. Rekordhögt elpris i södra Sverige

Rekordhögt elpris i södra Sverige. Högre än vinterns rekordnivåer..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Bränslepriserna föll till de lägsta på sex månader

Inte sedan Ryssland invaderade Ukraina i slutet av februari har bränslepriserna i Sverige varit så låga som i går, onsdag, uppger DN. När Ryssland anföll grannlandet Ukraina 24 februari utlöste det omedelbara..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. M och SD lika stora i SVT/Novus senaste väljarbarometer

Miljöpartiet har i Novus undersökningar sedan i december förra året legat parkerade under riksdagsspärren, men i augustis väljarbarometer får 5,2 procent av väljarstödet...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Analytiker: För tidigt att blåsa faran över

Analytiker: För tidigt att blåsa faran över. "Aktiemarknaden tar ut segern i förskott"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Ryska stridsplan förstörda efter Krim-attacken

Minst åtta ryska stridsplan verkar ha förstörts eller skadats på Saky-basen på Krim. Det visar nya satellitbilder. Dramatiska explosioner dödade en person och skadade 14. Ukraina hävdar på onsdagen att nio ryska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Positivt överraskad av sifforna - men än är inte faran över..

13. Fed-chefer: Inflationen är ännu inte besegrad

Positivt överraskad av sifforna - men än är inte faran över..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Enkel aktievärdering

Inför ett köp- eller säljbeslut är det viktigt att värdera de aktier man ska handla i. En bra metod är att använda multipelvärdering, som kan ge en indikation på hur prisvärd aktien är. Metoden går snabbt..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

15. USA:s börser rusade på inflationsstatistiken

Börserna i USA steg rejält på inflationsskrällen och tekniktunga Nasdaq lämnade björnmarknaden – även Stockholmsbörsen lyfte till plus och Hongkongbörsen rusar. Efter gårdagens inflationssiffra tog det fart..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt