Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”" som skrevs av Börskollen eller "Volvos systerbolag missar förväntningarna" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av två svenska, en dansk, sex norska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Vinnare & Förlorare - Novotek och Embracer faller på stigande börs

Stockholmsbörsen inleder torsdagens handel uppåt efter ett intensivt rapportflöde. Novotek går mot strömmen och sjunker med nästan 18 procent efter att ha lämnat en svag rapport. Även Embracer som släppt..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

3. Volvos systerbolag missar förväntningarna

Volvos systerbolag missar förväntningarna. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Verizon Communications och Arla Plast med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 18 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Redeye sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Lista: Dagens insynsaffärer - Altor har sålt hela sitt innehav i CTEK

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 18 augusti finner vi bland annat "Altor har sålt hela sitt innehav i CTEK" och "Närstående till chefsjurist i Orrön Energy..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Ekonomer tar regeringen i örat: ”Kan inte fortsätta”

”Så här kan det inte fortsätta”, säger nationalekonomen Lars Calmfors om regeringens senaste utspel om kompensation till hushållen för de höga elpriserna. I slutspurten inför valet tävlar politikerna om..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. SBAB: Rörliga boräntan toppar till sommaren

SBAB: Rörliga boräntan toppar till sommaren. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Börsen har prisat in det mesta i orosväg och enligt ett fondproffs har ”vi lagt det värsta bakom oss” – det är läge att köpa..

8. Fondproffs: Guldläge att köpa aktier

Börsen har prisat in det mesta i orosväg och enligt ett fondproffs har ”vi lagt det värsta bakom oss” – det är läge att köpa aktier, anser han. Efter ett trist första halvår har Stockholmsbörsen kommit..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Så här sover du bättre på natten

Trötthet, även efter en lång natts sömn, sätter käppar i hjulet för hur vi arbetar och fungerar under dagen. Här listas några orsaker till varför man känner sig trött och en rad tips på hur du sover bättre..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Frida Bratt: Riskfyllt om chefen blir ”större” än det egna bolaget

Pernilla Nyrenstens avgång är ett varnande exempel på när vd nästan blir större än bolaget. Det skriver Frida Bratt, sparekonom på Nordnet...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Analytikern: Indikatorn som visar att botten inte är nådd

Analytikern: Indikatorn som visar att botten inte är nådd. ”The Rule of 20” ligger en bra bit över 20..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Embracer köper ”Sagan om Ringen”-bolag – rasar på rapport

Embracer köper fem nya bolag – men aktien faller på börsen efter att kvartalsrapporten visat ett rörelseresultat på minus 398 miljoner kronor.  Spelkoncernen Embracer och dess dotterbolag gör fem nya..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Förvärvskonglomeratet Storskogen faller på börsen även under torsdagen och har tappat rejält under veckan. Bolaget släppte sin..

13. Storskogen fortsätter ned på börsen - sänkta riktkurser under morgonen

Förvärvskonglomeratet Storskogen faller på börsen även under torsdagen och har tappat rejält under veckan. Bolaget släppte sin delårsrapport i tisdags. Under morgonen har DNB sänkt sin riktkurs från 25 till 17..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Marknaden diskonterar recession – dags för obligationer igen

Först går börsen starkt. Sedan är det dags för råvaror att falla samtidigt som obligationer faller. Därefter är dags för börsen att kollapsa när recessionen anländer. Så ser tågordningen vanligtvis ut när..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. ”Stabilt kvartal” från Embracer – ny förvärvsräd inkluderar Sagan om Ringen

Ny nyhetssmocka från spelbolaget Embracer i samband med delårsrapporten. Presenterar ny koncern och flera förvärv – däribland Sagan om ringen. ”I dag blir Embracer en ännu bättre koncern”, säger vd:n Lars..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt