Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”" som skrevs av Börskollen eller "Experter befarar: Spiken i kistan för börsen" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av två svenska, fyra danska, tre norska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Kinnevik och SSAB med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 15 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: ABG Sundal..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Inflationssiffrorna som nu kommit in är spiken i kistan för börsen den närmaste tiden, om vi får tro vissa experter. Så här går..

3. Experter befarar: Spiken i kistan för börsen

Inflationssiffrorna som nu kommit in är spiken i kistan för börsen den närmaste tiden, om vi får tro vissa experter. Så här går snacket. ”Alla ser en dyster höst framför sig”, säger Robert Oldstrand,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - Ericsson tappar efter dubbelsänkning

Stockholmsbörsen rekylerar uppåt i den inledande handeln. Under morgonen har Credit Suisse delat ut flera nya rekommendationer och har bland annat sänkt Ericsson två steg till underperform.  Efter 30 minuters handel..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Analytiker: Tio bästa aktierna i en lågkonjunktur

Analytiker: Tio bästa aktierna i en lågkonjunktur. Pekar ut svenskt medicinteknikbolag..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Goldman Sachs: 25 aktier som proffsen missat

Investmentbanken Goldman Sachs bjuder på 25 aktier som andra experter missat och som spås gå starkt oavsett börsklimat. Det är 25 så kallade värdeorienterade aktier som lyfts fram av Goldman Sachs och som andra..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Lindberg: Reaskylt på börsen för 2023

En av fjolårets mer kommenterade artiklar var ”Börsens värsta bubblor”, där vår börsskribent Marcus Fridell listade just vad rubriken säger. Det är inte roligt när någon hävdar att kursen rimligen ska ner..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 15 september finner vi bland annat "Swedish..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Swedish Stirlings ordförande säljer stamaktier, köper preferensaktier motsvarande belopp

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 15 september finner vi bland annat "Swedish Stirlings ordförande säljer stamaktier, köper preferensaktier motsvarande..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Storbankerna rusar på börsen: ”Attraktiva”

Räntehöjningar må vara jobbigt för aktiemarknaderna som helhet, men för bankerna innebär det klirr i kassan. Samtliga storbanker stiger på Stockholmsbörsen, rapporterar Di.  Storbankerna stiger på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Här är torsdagens aktierekar

Dubbelsänkning av Ericsson - färsk köprek för Karnov..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. SBAB bedömer att bopriserna kan falla 20 procent från toppen

Statliga bolånejätten SBAB spår ett boprisfall på 20 procent från toppen i spåren av den höga inflationen. Dessutom väntas antalet påbörjade nya bostäder att falla brant nästa år, skriver bolaget i senaste..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Dagligvaruhandeln ökade 9,1 procent i augusti, prisjusterat -4,9 procent - Svensk Dagligvaruhandel

Försäljningen inom dagligvaruhandeln steg med 9,1 procent under augusti jämfört med samma period i fjol. Det visar Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel. Justerat för kalendereffekt..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Den ukrainska motoffensiven har tagit de ryska styrkorna på sängen. Bakom framgångarna finns även en vikig ekonomisk faktor, enligt..

13. Brist på komponenter bakom ryska nederlagen

Den ukrainska motoffensiven har tagit de ryska styrkorna på sängen. Bakom framgångarna finns även en vikig ekonomisk faktor, enligt experter...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Produktionsstart: så långt kommer Volvos elektriska lastbilar

Volvo Lastvagnar har som första lastbilstillverkare på en global nivå påbörjat serieproduktion av sina tunga ellastbilar med en bruttokombinationsvikt på 44 ton. Modellerna som börjar tillverkas är de tunga..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Momentumaktier - Dessa tre aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på tre nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt