Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Tre köptips från Börsveckan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Tre köptips från Börsveckan" som skrevs av Privata Affärer eller "Dagens aktierekommendationer – Kindred och IRRAS med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Tre köptips från Börsveckan

Och fyra aktier du kan vara utan..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Lista: Här väntas tvåsiffrig direktavkastning – ståljätten i topp

Lista: Här väntas tvåsiffrig direktavkastning – ståljätten i topp. Stål och papper...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 14 november. Några..

3. Dagens aktierekommendationer – Kindred och IRRAS med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 14 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Berenberg höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Hernhag: Köpläge och säljläge på samma gång

Därför ska du alltid utgå från din dig själv och din portfölj..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Pareto presenterar senaste portföljen med svenska small caps

Pareto Securities har presenterat sin senaste portfölj av utvalda svenska small cap-bolag. Det ryms totalt nio bolag i portföljen; Awardit, Hexatronic, Renewcell, Calliditas, Munters, Storytel, Catena, Orrön Energy..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Analytiker tror inte på Embracers tillväxtprognos

Och rörelseresultatet spås landa i nedre delen av prognosintervallet..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Börsveckan ger köpråd för B3 Consulting, Revolution Race och Astra Zeneca

Börsveckan ger köpråd för B3 Consulting, Revolution Race och Astra Zeneca i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Proact, Waystream, Essity och Boozt.  Konsultbolaget B3 Consulting har fin..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Mjukvarubolaget Mestro har utsett sin valberedning inför årsstämma som kommer att hållas torsdagen den 25 maj 2023. Det framgår av ett..

8. SBB tar plats i valberedningen i Mestro, Stronghold Invest lämnar

Mjukvarubolaget Mestro har utsett sin valberedning inför årsstämma som kommer att hållas torsdagen den 25 maj 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.  Valberedningen består av:  * Anders Ullstrand,..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Lista: Dagens insynsaffärer - Renewcells projektchef säljer aktier för 9,1 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 14 november finner vi bland annat "Renewcells projektchef säljer aktier för 9,1 miljoner kronor" och "Styrelseledamot i Cell..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Hjärnexpert: Sju sätt att öka ditt minne och undvika demens

Efter 40-årsåldern krymper våra hjärnor i genomsnitt med 5 procent per decennium, något som kan ge stor effekt på vårt minne och vårt fokus. Hjärnsjukdomar ökar, år 2020 hade 54 miljoner människor världen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ränteavdraget skenar: ”Kan bli ännu dyrare”

Statens kostnader för ränteavdraget skenar. Regeringen räknar med en kostnad på 37 miljarder kronor nästa år – 13 miljarder mer än i budgeten för i år. Bedömare tror att det kan bli ännu dyrare...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Fallhöjd på 35 procent på börsen enligt analytikern Peter Malmqvist - Di

Den oberoende analytikern Peter Malmqvist varnar för nya börsnedgångar, rapporterar Dagens industri. I en intervju med Di uppger Malmqvist att han ser en botten 35 procent ner från dagens nivå efter den senaste..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

13. Trots kursrally -  tidningen sätter köp

Tidningen Börsveckan ser köpläge i tre aktier..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

14. Gekås Ullared satte nytt försäljningsrekord

Gekås Ullared satte ett nytt försäljningsrekord under lördagen den 12 november, enligt ett pressmeddelande. De 21 000 kunder som besökte varuhuset den dagen kom att shoppa för totalt  48,3 miljoner kronor. Det är..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Peter Malmqvist: Långt kvar till börsbotten

”Den botten jag tror vi kommer att råka ut för ligger nu 35 procent under dagens nivå”, säger experten Peter Malmqvist till Di. Den oberoende analytikern intervjuas i Dagens Industri och han håller med de..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt