Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Veckans TA – Orrön Energy, Embracer Group & Evolution"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Veckans TA – Orrön Energy, Embracer Group & Evolution" som skrevs av Finanstid eller "Lista: Dagens insynsaffärer - Öhman flaggar upp i VNV Global" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Veckans TA – Orrön Energy, Embracer Group & Evolution

Veckans TA – v36 2022-09-05 I detta avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på den tekniska biten för Orrön Energy, Embracer Group och slutligen Evolution. Det finns mycket intressant att anmärka i samtliga..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

2. Saftig rea i Evolution - Di sätter köprekommendation

Dagens Industri sätter en köprekommendation på livekasinoutvecklaren Evolution under veckans aktie. Tidningen uppmärksammar att senaste köprådet gav en avkastning på 1 300 procent och att det nu finns ett läge..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 5 september finner vi bland annat "Öhman..

3. Lista: Dagens insynsaffärer - Öhman flaggar upp i VNV Global

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 5 september finner vi bland annat "Öhman flaggar upp i VNV Global" och "Note-chefen säljer aktier för nära 4,3 miljoner..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - Breda nedgångar efter förvärrad energikris i Europa

Stockholmsbörsen uppvisar breda nedgångar under måndagens inledande handel. Bakom fallet ligger fredagens nyhet om att Gazprom tillfälligt stoppar alla sina gasleveranser till Europa. Betsson går mot strömmen och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Stockholmsbörsen inledde veckan på minus

Stockholmsbörsen rörde sig nedåt under måndagen efter Rysslands beslut i helgen att stänga av gasen i Nord Stream-ledningen på obestämd tid. Endast fyra av bolagen på finlistan OMXS30 slutade på plus...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

6. Domedagsprofeter varnar för vidare börskrasch framöver

Domedagsprofeter som Michael Burry och Jeremy Grantham varnar för stora börskrascher framöver. Det är långt över de fall som börserna redan har genomgått. ”The Big Short”-investeraren Michael Burry har visat..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Känd finanschef död – hoppade från skyskrapa i New York

Efter att ha informerat sina investerare om nedskärningar och ny finansiering, valde finanschefen på Bed Bath & Beyond, Gustavo Arnal, att avsluta sitt liv, rapporterar Wall Street Journal.  Det var under fredagen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Elpriserna väntas bli rekordhöga i vinter. SvD listar tips på energisnåla vanor som kan spara tusenlappar...

8. Håll nere din elräkning – här är energibovarna

Elpriserna väntas bli rekordhöga i vinter. SvD listar tips på energisnåla vanor som kan spara tusenlappar...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. "Inga gasleveranser om inte sanktioner lyfts"

"Inga gasleveranser om inte sanktioner lyfts"..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

10. Hernhag: Nischade bolag är bäst

Är marknadstillväxten god växer även bolaget lätt. Det finns stora bolag som växer minst i takt med marknaden och där aktierna erbjuder bra riskjusterad avkastning. Läkemedelsjättar som Astra Zeneca, Abbvie och..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Dagens aktierekommendationer – Orsted och Sdiptech med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Bernstein höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. Gazprom stryper gasleveranser till Europa på obestämd tid - BN

Europas energikris har förvärrats i och med beskedet från ryska gasjätten Gazprom om att gasleveranserna stryps på obestämd tid.  Enligt Gazprom kommer gasen inte flöda genom ledningen Nord Stream 1 på grund av..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

13. Höjt prisbasbelopp ger mer i plånboken

För många handlar det om flera hundralappar..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Börsveckan: Tre köpvärda pappersbolag

Börsveckan: Tre köpvärda pappersbolag. Och fyra aktier du kan strunta i..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Swedbank: "Inflationen når 10 procent i december"

Inflationen fortsätter att stiga snabbt vilket bidrar till att Riksbanken höjer styrräntan i rask takt under hösten. Det innebär att marknadsräntor fortsätter uppåt i närtid, men att de planar ut kring..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt