Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Veckans TA – Sinch, SAAB & Evolution"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Veckans TA – Sinch, SAAB & Evolution" som skrevs av Finanstid eller "Så mycket tjänar Armand Duplantis på världsrekordet" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Veckans TA – Sinch, SAAB & Evolution

Veckans TA – v30 2022-07-25 I denna veckans avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på Sinch, SAAB och Evolution. SAAB och Evolution befinner sig i tajta prisformationer och ser därför lite extra intressanta ut ur..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Vaisala och Snap Inc med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 25 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Morgan Stanley..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Stavhoppstjärnan Armand Duplantis hoppade under gårdagen 6,21 meter – vilket innebar både VM-guld och nytt världsrekord. Och klirr i..

3. Så mycket tjänar Armand Duplantis på världsrekordet

Stavhoppstjärnan Armand Duplantis hoppade under gårdagen 6,21 meter – vilket innebar både VM-guld och nytt världsrekord. Och klirr i kassan.  ”Att få ta mitt första VM-guld utomhus och slå världsrekord igen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. ”Sälj SSAB och köp Truecaller”

Det är Pareto Securities som rekommenderar köp av Cibus, trots att de sänkte riktkursen från 250 kronor från 310 kronor. Medan Numis Securities höjer riktkursen för Truecaller till 140 kronor från 125 kronor och..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Magnusson åtalas för ekobrott – tillgångar i Sverige frysta

Den omskrivne fastighetsklipparen Lars-Erik Magnusson levde i lyx och gjorde affärer med Investor och Inter Ikea. Nu kan Realtid avslöja att Magnussons tillgångar i Sverige är frysta samt att han åtalats i Belgien..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - Investor köper aktier i Atlas Copco för drygt 170 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 25 juli finner vi bland annat "Investor köper aktier i Atlas Copco för drygt 170 miljoner kronor" och "Vice vd i Saab har..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Mulen start på veckan

Stockholmsbörsen inleder den nya veckan med att handlas nedåt. Under morgonen har flera aktierekommendationer kommit, där bland annat Electrolux Professional fått en sänkning från både SEB och Kepler Cheuvreux. ..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Aktiespararnas skribent Cristofer Andersson kommenterar rapporterande byggbolag...

8. En tydlig vinnare i byggsektorn

Aktiespararnas skribent Cristofer Andersson kommenterar rapporterande byggbolag...

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

9. Staten drar in tiotusentals svenskars garantipension

Vid årsskiftet mister tiotusentals pensionerade utlandssvenskar sin garantipension enligt ett riksdagsbeslut – det drar ”undan mattan för en redan utsatt grupp”. Garantipensionen omfattar svenskar som haft låg..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Wall Street håller andan – nervös ödesvecka inleds

Wall Street har en nervös vecka framför sig med räntebesked, BNP-siffror och flera andra ekonomiska rapporter som kan tjäna som recessionsguide. Är USA på väg in i en recession, eller är landet redan där?..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. SBAB höjer boräntorna

SBAB höjer boräntorna. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Kalender: Viktigaste bolagshändelserna vecka 30

Under veckan rapporterar bland annat Cavotec, Hanza, Hexagon, Kambi, K-Fast, Millicom, Polygiene, Securitas, Swedencare, AstraZeneca och MedCap...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

I måndags meddelade Ukraina att man har sprängt 50 ryska ammunitionsdepåer med hjälp av raketsystemet HIMARS som levererats av USA för..

13. Nytt raketsystem har sprängt 50 ryska ammunitionsdepåer

I måndags meddelade Ukraina att man har sprängt 50 ryska ammunitionsdepåer med hjälp av raketsystemet HIMARS som levererats av USA för en månad sedan.  Försvarsminister Oleksiy Reznikov meddelade i Ukrainsk..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. En aktie har hittills i dag noterat nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsen

Hittills i dag har det bjudits på ett nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor, vilket är Hoist Finance. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Dubbelt så höga elpriser hotar Sverige i vinter

Skyhöga elpriser väntas bli nästan dubbelt så höga i vinter – det hänger väldigt mycket på hur Ryssland gör med gasen till Europa. Christian Holtz, elmarknadsanalytiker på energikonsultbolaget Merlin & Metis..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt