Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Viceroy drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB - Di"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Viceroy drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB - Di" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Börsen på årslägsta – därför går det så dåligt" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Viceroy drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB - Di

Fastighetsbolaget SBB:s B-aktien föll på tisdagen till ett nytt årslägsta på 12,595 kronor, i spåren av Riksbankens räntehöjning som tynger fastighetssektorn i allmänhet. Blankarfirman Viceroy Research inledde..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Oncopeptides och Swedbank med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 20 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: ABG Sundal..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

På måndagen hade Stockholmsbörsens breda index tappat runt 30 procent sedan årsskiftet. Det är årslägsta och en bra bit under..

3. Börsen på årslägsta – därför går det så dåligt

På måndagen hade Stockholmsbörsens breda index tappat runt 30 procent sedan årsskiftet. Det är årslägsta och en bra bit under börserna i andra nordiska länder. – Jag tror man ska börja leta efter en botten,..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. Blankarfirma drar tillbaka riktkurs för SBB: "Överväldigande skuldsättning"

Viceroy Research drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB efter att aktien fallit till nytt årslägsta...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - SEB stiger på höjd rekommendation

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en tydlig uppgång inför Riksbankens räntebesked. Banken SEB stiger efter höjd rekommendation från DNB.  Efter 28 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,84 procent till 1 893..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Stefan Ingves: "Konjunkturen kommer bli sämre än vi trott"

På tisdagen meddelade Riksbanken om den största höjningen sedan inflationsmålet infördes 1993...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

7. Storskogen faller tungt efter räntebeskedet

Förvärvskonglomeratet Storskogen faller tungt på tisdagen och toppar förlorarlistan bland large cap-bolag. I skrivande stund är aktien ned med cirka 11,4 procent till 9,86 kronor, enligt Millistream Trader. Det är..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 20 september finner vi bland annat "Collector..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Collector Banks ordförande Erik Selin flaggar upp sitt innehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 20 september finner vi bland annat "Collector Banks ordförande Erik Selin flaggar upp sitt innehav" och "Styrelseledamot i..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Då kan Riksbanken sänka räntan igen

Riksbankens chockterapi gör att hushållen går en dyster vinter till mötes. Men det finns tecken på ljusning som gör att styrräntan kan komma att sänkas igen tidigare än planerat...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Alice Teodorescu: Kostsamt att skrämmas om SD – nu lär S gå den danska vägen

Efter en smutsig valrörelse kommer Socialdemokraterna tvingas välja väg - och det mest sannolika är att partiets anti-SD linje når vägs ände innan det är dags för nästa val, skriver Alice Teodorescu Måwe...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Swedbank höjer vikten i Nibe - tar från Sandvik

Swedbank Aktiellt gör inga byten i sin fokusportfölj men justerar däremot vikten i två aktier.  Värmeteknikbolaget Nibe får en ökad vikt med två procentenheter, en förändring som finansieras genom en lika stor..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. JP Morgan: Begränsad fallhöjd på börsen

Robust vinstutveckling i börsbolagen är en anledning till det..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Forskningsbolaget Oncopeptides faller cirka 12 procent efter att ABG Sundal Collier sänkt sin rekommendation från köp till behåll...

13. Oncopeptides faller efter ABG:s sänkta rekommendation

Forskningsbolaget Oncopeptides faller cirka 12 procent efter att ABG Sundal Collier sänkt sin rekommendation från köp till behåll. Analysen pekar på att licensiering och kommersiella motvindar begränsar det..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. ”Ingves har gjort klart att småduttandet är över”

Det kan bli en oväntat kraftig räntehöjning från Riksbanken i dag. Ekonomer bedömer risken som ”rätt så hög” för att räntan – och därmed även rörliga boräntorna – höjs med 1,00 procentenheter...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Så slår höjda räntan mot bolånen

Flera tusenlappar dyrare i månaden, men hushållen ska klara en höjning av bolåneräntan. I kombination med att allt annat också blir dyrare riskerar det ändå att slå hårt. – Bilen ska tankas, barnen ska ha..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt