Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Viceroy drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB - Di"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Viceroy drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB - Di"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Viceroy drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB - Di" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Börsen på årslägsta – därför går det så dåligt" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Viceroy drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB - Di

Fastighetsbolaget SBB:s B-aktien föll på tisdagen till ett nytt årslägsta på 12,595 kronor, i spåren av Riksbankens räntehöjning som tynger fastighetssektorn i allmänhet. Blankarfirman Viceroy Research inledde..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Oncopeptides och Swedbank med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 20 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: ABG Sundal..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

På måndagen hade Stockholmsbörsens breda index tappat runt 30 procent sedan årsskiftet. Det är årslägsta och en bra bit under..

3. Börsen på årslägsta – därför går det så dåligt

På måndagen hade Stockholmsbörsens breda index tappat runt 30 procent sedan årsskiftet. Det är årslägsta och en bra bit under börserna i andra nordiska länder. – Jag tror man ska börja leta efter en botten,..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. Blankarfirma drar tillbaka riktkurs för SBB: "Överväldigande skuldsättning"

Viceroy Research drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB efter att aktien fallit till nytt årslägsta...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - SEB stiger på höjd rekommendation

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en tydlig uppgång inför Riksbankens räntebesked. Banken SEB stiger efter höjd rekommendation från DNB.  Efter 28 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,84 procent till 1 893..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Stefan Ingves: "Konjunkturen kommer bli sämre än vi trott"

På tisdagen meddelade Riksbanken om den största höjningen sedan inflationsmålet infördes 1993...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

7. Storskogen faller tungt efter räntebeskedet

Förvärvskonglomeratet Storskogen faller tungt på tisdagen och toppar förlorarlistan bland large cap-bolag. I skrivande stund är aktien ned med cirka 11,4 procent till 9,86 kronor, enligt Millistream Trader. Det är..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 20 september finner vi bland annat "Collector..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Collector Banks ordförande Erik Selin flaggar upp sitt innehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 20 september finner vi bland annat "Collector Banks ordförande Erik Selin flaggar upp sitt innehav" och "Styrelseledamot i..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Då kan Riksbanken sänka räntan igen

Riksbankens chockterapi gör att hushållen går en dyster vinter till mötes. Men det finns tecken på ljusning som gör att styrräntan kan komma att sänkas igen tidigare än planerat...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Alice Teodorescu: Kostsamt att skrämmas om SD – nu lär S gå den danska vägen

Efter en smutsig valrörelse kommer Socialdemokraterna tvingas välja väg - och det mest sannolika är att partiets anti-SD linje når vägs ände innan det är dags för nästa val, skriver Alice Teodorescu Måwe...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Swedbank höjer vikten i Nibe - tar från Sandvik

Swedbank Aktiellt gör inga byten i sin fokusportfölj men justerar däremot vikten i två aktier.  Värmeteknikbolaget Nibe får en ökad vikt med två procentenheter, en förändring som finansieras genom en lika stor..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. JP Morgan: Begränsad fallhöjd på börsen

Robust vinstutveckling i börsbolagen är en anledning till det..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Forskningsbolaget Oncopeptides faller cirka 12 procent efter att ABG Sundal Collier sänkt sin rekommendation från köp till behåll...

13. Oncopeptides faller efter ABG:s sänkta rekommendation

Forskningsbolaget Oncopeptides faller cirka 12 procent efter att ABG Sundal Collier sänkt sin rekommendation från köp till behåll. Analysen pekar på att licensiering och kommersiella motvindar begränsar det..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. ”Ingves har gjort klart att småduttandet är över”

Det kan bli en oväntat kraftig räntehöjning från Riksbanken i dag. Ekonomer bedömer risken som ”rätt så hög” för att räntan – och därmed även rörliga boräntorna – höjs med 1,00 procentenheter...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Så slår höjda räntan mot bolånen

Flera tusenlappar dyrare i månaden, men hushållen ska klara en höjning av bolåneräntan. I kombination med att allt annat också blir dyrare riskerar det ändå att slå hårt. – Bilen ska tankas, barnen ska ha..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.