Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Vinnare & Förlorare - Dragna utdelningar bidrar till nedgång"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Vinnare & Förlorare - Dragna utdelningar bidrar till nedgång" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Banken spår lättnadsrally i aktien - höjer till köp" av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Vinnare & Förlorare - Dragna utdelningar bidrar till nedgång

Stockholmsbörsen har inlett nedåt på onsdagen där dragna utdelningar i flera storbolag tynger OMXS30-index.  Efter drygt 45 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,24 procent till 2 188,40. Indexet har under dagen..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Lundin Mining med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 april. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Nordea sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Handelsbanken: Köp nedpressade aktien före rapport - tror på rusning..

3. Banken spår lättnadsrally i aktien - höjer till köp

Handelsbanken: Köp nedpressade aktien före rapport - tror på rusning..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. Håll ut – räntan kommer att falla rejält

Just nu pressas de svenska låntagarna av den allt högre räntan. Finansinspektionens senaste rapport pekar på att ränteutgifterna gått från 4 procent av den disponibla inkomsten till närmare 10 procent. Och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Hexatronic

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic är ett av börsens snabbast växande bolag. Blankare anar nu dämpad tillväxttakt i USA vilket sänkt aktien. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.  Tidningen ser..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Di: SBB skönmålar lönsamheten - motiverat värde på under 10 kronor per aktie

Fastighetsbolaget SBB överskattar fastighetsportföljens lönsamhet och skönmålar sin intjäningskapacitet. Förvaltningsresultatet kan i år bli över 1 miljard kronor lägre än vad Ilija Batljans bolag indikerar,..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. SBB faller efter sänkt riktkurs

Banken upprepar sin säljrekommendation och sänker riktkursen - aktien faller..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen föll under onsdagens handel. En trio börsjättar handlades utan rätt till utdelning och bidrog till att trycka ned det..

8. Dystert på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen föll under onsdagens handel. En trio börsjättar handlades utan rätt till utdelning och bidrog till att trycka ned det breda OMXS-indexet med 2,0 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Hyrorna chockhöjda – butiker protesterar

”Vi säger upp allt som går att säga upp”. Butiksägare i hela landet tar nu strid mot automatiska hyreshöjningar. Samtidigt svämmar marknaden över av tomma affärslokaler...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Miljardär: ”London är slut”

En miljardär ska sälja sin väldigt dyra våning i centrala London och flytta till Dubai eftersom han menar att London är slut, eller kanske handlar det bara om skatter? En takvåning i Belgravia har diskret släppts..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Från drönare till dildos – ukrainska hackare kapade konto

Ukrainska hackare lyckade göra en storbeställning av sexleksaker, däribland dildos, för hundratusentals kronor via kontot som tillhör en rysk militärvolontär. Genom det kapade kontot blev det istället för..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Sivers Semiconductors genomför riktad nyemission på 150 miljoner, säkrar också ny lånefacilitet

Teknikföretaget Sivers Semiconductors har genomfört en riktad nyemission på cirka 150 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader. Emissionen var 25 miljoner kronor större än aviserat och beror på ett..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bill Clinton ångrar sin roll i ett avtal som fick Ukraina att lämna ifrån sig kärnvapen. Hade de varit kvar hade Ryssland aldrig..

13. Clinton: ”Då hade Ryssland aldrig invaderat Ukraina”

Bill Clinton ångrar sin roll i ett avtal som fick Ukraina att lämna ifrån sig kärnvapen. Hade de varit kvar hade Ryssland aldrig invaderat landet, hävdar ex-presidenten i dag. Bill Clinton säger, i en intervju med..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Nordea upprepar sälj på SBB med riktkurs på 10 kronor

Nordea har sänkt riktkursen för fastighetsbolaget SBB från 15 kronor till 10 kronor på grund av bolagets faktiska resultat som anses vara ”långt under kapacitet”. Nordea anser vidare att SBB:s nuvarande..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

15. Wall Street dalar med ekonomin – oljepris rusar

Samtliga index på Wall Street gick ner på tisdagen. Rädslan bland investerare är vad de höga oljepriserna och Feds fortsatta räntehöjningar kommer göra med ekonomin. Den amerikanska arbetsmarknaden har svalnat..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.