Lime Technologies förvärvar Sportadmin för 150 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lime Technologies förvärvar Sportadmin för 150 miljoner kronor

Lime

Mjukvaruföretaget Lime Technologies går in på en ny marknad genom förvärvet av det svenska företaget Sportadmin. Köpet, som beräknas till 150 miljoner kronor, utökar Lime Technologies portfölj med ytterligare en vertikal. Trots att aktien värderas högre än för många globala spelare, förutser Affärsvärlden en potential på 16% i aktien.

  • Lime Technologies förvärvar Sportadmin för ca 150 miljoner kronor, och utökar sin verksamhet till en ny sektor.
  • Även om Lime Technologies aktie värderas högre än många globala konkurrenter, ser Affärsvärlden en potentiell ökning på 16% i aktievärdet.

Lime Technologies, kända för sin utveckling av CRM-system, tar nu steget in i idrottssektorn genom förvärvet av Sportadmin. Bland säljarna återfinns Erik Syrén, största ägare i Lime.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Värdering och framtidsutsikter

Affärsvärlden publicerade en analys på onsdagen där de förutser en potential på 16 procent i Lime Technologies aktie. "Aktien värderas till 26 gånger rörelsevinsten på Affärsvärldens prognoser för 2024. Det är högre än stora globala spelare men lägre än till exempel Fortnox. Uppsidan är för klen för ett köpråd. Vi landar i en neutral hållning", skriver tidningen.

Med förvärvet av Sportadmin ser Lime Technologies ut att förbättra sin position på marknaden och utöka sin verksamhet till nya områden. Dock tyder Affärsvärldens analys på att aktiens potentiella uppsida kanske inte är tillräckligt stor för att motivera ett köpråd.

Om Lime Technologies

Lime Technologies är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 4056st ägare hos Avanza samt 847st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Lime Technologies är ett IT-bolag. Bolaget är inriktade mot att erbjuda egenutvecklade CRM-system. Produktportföljen består av olika mjukvaruprogram anpassade för kund- och säljorganisationer. Utöver huvudprodukten erbjuds diverse tilläggsmoduler, konsulttjänster och teknisk support. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden och mot kunder inom segmentet små- och medelstora företagskunder.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt