Loomis kan vara en bra möjlighet – enligt Dagens industri
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Loomis kan vara en bra möjlighet – enligt Dagens industri

Loomis

Det kan vara dags att ge Loomis aktie en chans, föreslår Dagens industri. Företagets aktie har tidigare pressats av en minskad användning av kontanter, men nu ser det ut som att trenden kan vara på väg att vända. Med en rekordlåg värdering och förbättrade marginaler kan det vara läge att investera i Loomis, skriver tidningen.

  • Det kan vara dags att ge Loomis aktie en chans, menar Dagens industri.
  • En förändrad trend gällande kontantanvändning, en rekordlåg värdering och förbättrade marginaler skapar en intressant investeringsmöjlighet.
  • Loomis aktie handlas nu till strax under tio gånger årets förväntade vinst, vilket är den lägsta nivån sedan aktien noterades.

Kontantanvändningens förändrade trend

Riksbankens betalundersökning från förra året visade att endast åtta procent av svenskarna betalade kontant vid sitt senaste butiksbesök, jämfört med nästan 40 procent 2010. Denna minskning i kontantanvändning har pressat Loomis. Men trenden kan nu vara på väg att vända då allt fler inser att det kan vara problematiskt att enbart förlita sig på digitala betalningar.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rekordlåg värdering och förbättrade marginaler

Den här våren gav Loomis utdelning på 12,5 kronor per aktie, vilket ger en direktavkastning på 4,3 procent. Aktien handlas nu till strax under tio gånger årets förväntade vinst, vilket är den lägsta nivån sedan noteringen och betydligt under genomsnittliga p/e-talet på 15,8 under de senaste 14 åren. Enligt Dagens industri, borde detta vara ett bra läge att köpa aktien.

Vi på Börskollen fortsätter hålla koll på utvecklingen.

Börskollen om Loomis

Loomis är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LOOMIS på Large Cap. Loomis verkar inom sektorn Industri och aktien har 6604 st ägare hos Avanza samt 1792 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Loomis är verksamma inom finansbranschen. Bolaget erbjuder tjänster för kontantflöden till finansiella institutioner samt övriga kommersiella affärsverksamheter. Bolaget är delaktiga i hela processen, från inhämtning, räkning, insättning och distribution av kontanter. Verksamheten drivs på global nivå med störst närvaro inom Europa samt USA. Bolaget var tidigare en del av Securitas, men avknoppades som ett separat bolag under 2007.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Loomis, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Loomis

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt