Loomis (LOOMIS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Loomis aktie

LOOMIS  

Loomis är verksamma inom finansbranschen. Bolaget erbjuder tjänster för kontantflöden till finansiella institutioner samt övriga kommersiella affärsverksamheter. Bolaget är delaktiga i hela processen, från inhämtning, räkning, insättning och distribution av kontanter. Verksamheten drivs på global nivå med störst närvaro inom Europa samt USA. Bolaget var tidigare en del av Securitas, men avknoppades som ett separat bolag under 2007.

Loomis tillhör sektorn Industri och branschen Säkerhet. Bolaget har ett börsvärde på 21 229 MSEK, en omsättning på 21 367 MSEK och med ett resultat på 549 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Loomis

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Loomis (LOOMIS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Loomis aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern LOOMIS. Aktien har ett P/E-tal på 38.7 och P/S-tal på 1.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Loomis utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Loomis senaste utdelning är 6 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Loomis Avanza – se aktiekurs idag

Se Loomis senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Loomis – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Loomis.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Loomis.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Loomis

Loomis

TickerLOOMIS
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschSäkerhet
Börsvärde21 229 MSEK
Omsättning21 367 MSEK
Vinst549 MSEK
P/E38.7
P/S1.2
Utdelning6 SEK
Direktavkastning2.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Loomis

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Loomis? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter