Miljardägaren: Aktien kan bara gå upp härifrån – ser minst 300 % uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Miljardägaren: Aktien kan bara gå upp härifrån – ser minst 300 % uppsida

Miljardägaren:

Matthew Karch, den tredje största aktieägaren i gamingbolaget Embracer, ser en betydande potential för värdeökning i företaget. Karch menar att aktien är så pass nedtryckt att det endast finns en riktning för den att gå; uppåt! Han planerar att överväga att sälja när aktien når en nivå mellan 80 och 90 kronor.

  • Matthew Karch fastslår att Embracers aktie är värd upp till 60 kronor, vilket skulle innebära en uppsida på 289 procent jämfört med fredagens stängningskurs.
  • Om aktien når 90 kronor skulle det resultera i en uppsida på över 480 procent.

Aktien handlas drygt 10 procent högre under veckans inledande handel.

Karch äger aktier i Embracer för nästan 1,3 miljarder kronor. En del av dessa har används som säkerhet i återköpet av delar av Saber Interactive från Embracer. Han menar att aktien är så pass undervärderad att det vore oansvarigt att sälja på nuvarande nivåer.

Stora förväntningar på Embracers framtid

Med tanke på Karchs betydande investering i Embracer och hans övertygelse om en betydande uppsida för aktiens värde, kan vi se att förväntningarna på bolagets framtid är höga. Detta trots den nuvarande nedtryckta kursnivån. Karchs kommentarer kan tolkas som ett starkt uttryck för förtroende i företagets ledning och dess förmåga att skapa värde för dess aktieägare på lång sikt.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Läs även: Di: Embracer i akut behov av kapital – försäljningen medför 6 miljarder i förlust

En "oslipad diamant"?

Karchs syn på Embracers aktie är ett exempel på hur investerare kan se möjligheter där marknaden ser svagheter. Även om aktien för närvarande handlas till en lägre nivå än vad Karch anser vara dess sanna värde, ser han den som en möjlig "oslipad diamant" med stor potential för framtida värdeökning.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 94990 st ägare hos Avanza samt 15061 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt