Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nobia-aktien

Nobia-aktien inte köpvärd trots kursslakt

Nobia-aktien har upplevt ett rejält fall under året, med en minskning på 57 procent. Detta kan kopplas till en nedgång i organisk tillväxt, minskat resultat och stigande skuld. Enligt Affärsvärldens färska analys är det nödvändigt för företaget att stärka sin balansräkning.

Affärsvärlden föreslår att Nobia bör överväga att sälja sina verksamheter utanför Norden för att enbart fokusera på den nordiska marknaden. Huvudutmaningen är dock att hitta en köpare som är villig att betala ett rimligt pris. Med hänsyn till detta är en emission det mest sannolika alternativet, enligt Affärstidningen.

Inga insynsköp trots svag kursutveckling

Affärsvärlden lyfter också fram att det inte har skett några insynsköp trots den svaga kursutvecklingen för Nobia-aktien. Detta kan tolkas som ett tecken på att företagets ledning inte tror att aktien är undervärderad.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rekommendation kvarstår

Affärsvärldens rekommendation för Nobia-aktien förblir neutral. Detta innebär att tidningen varken råder investerare att köpa eller sälja aktien, utan snarare att hålla sig till deras befintliga positioner.

Om Nobia

Nobia är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 10962st ägare hos Avanza samt 3053st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Nobia är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom tillverkning och utveckling av kökslösningar. Produkterna vidaresäljs under ett flertal varumärken på den europeiska marknaden och innefattar huvudsakligen Marbodal, Petra och Sigdal. Kunderna består av både privat- och företagskunder. Bolaget var tidigare en del av Stora Enso och bildades under 1996. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nobia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.