Nokian Tyres lanserar hållbart däckkoncept
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Nokian Tyres lanserar hållbart däckkoncept

Nokian

Finska Nokian Tyres och UPM Biochemicals har utvecklat ett nytt däckkoncept som använder UPM:s Renewable Functional Fillers (RFF). Det nya materialet väntas minska utsläppen och öka hållbarheten, enligt ett pressmeddelande från företagen.

  • Nytt däckkoncept baserat på förnybara fyllmedel
  • Fyllmedel står för cirka 30 procent av däckens material
  • Konceptdäcken visas upp vid konferensen DKT i juli

Enligt Finwire har det finska däckföretaget Nokian Tyres tillsammans med UPM Biochemicals utvecklat ett nytt däckkoncept som använder sig av UPM:s Renewable Functional Fillers (RFF). Dessa förnybara fyllmedel är tänkta att ersätta de traditionella materialen, vilka främst består av kimrök och utfälld kiseldioxid.

Förnybara fyllmedel för ökad hållbarhet

Fyllmedel utgör ungefär 30 procent av ett däcks material och spelar en avgörande roll för dess prestanda. Genom att ersätta de traditionellt använda materialen som kimrök och kiseldioxid med UPM:s förnybara fillers, förväntas både utsläppen minska och hållbarheten öka.

Teemu Soini, vice president för innovationer och utveckling på Nokian Tyres, kommenterar: "Vi ser UPM BioMotion RFF som ett lovande förnybart alternativ till traditionell kimrök, och i framtiden hoppas vi att förnybara fyllnadsmaterial kommer att hitta sin väg in i olika däckapplikationer och komplettera en ökande andel återvunnet innehåll".

Visning vid DKT-konferensen i Nürnberg

För de som är intresserade av att se dessa konceptdäck i verkligheten kommer Nokian Tyres att visa upp dem vid den kommande branschkonferensen DKT i Nürnberg, Tyskland, som hålls mellan den 1-4 juli. Detta ger en möjlighet att få en närmare titt på hur de förnybara fyllmedlen integreras i däcken.

UPM Biochemicals, en del av UPM-Kymmene, har med denna utveckling tagit ytterligare ett steg mot mer hållbara industriella lösningar. Vi på Börskollen ser fram emot att följa utvecklingen av dessa innovativa material och deras påverkan på däckindustrin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nokian Renkaat

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt